Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/09/2008

Δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από ΔΕΘ σχετικά με το Υπουργικό Συμβούλιο, Μονή Βατοπεδίου και μετεγκατάσταση της ΔΕΘ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη και τη ΔΕΘ ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, έκανε τις εξής δηλώσεις:

Σχετικά με το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό:

«Έχουμε μία κοινωνία η οποία βράζει. Έχουμε μια Κυβέρνηση η οποία οδηγεί το καράβι σε ξέρα κι ένα Πρωθυπουργό κι ένα Υπουργικό Συμβούλιο που θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι η επικοινωνιακή τους πολιτική και κάθε τρεις μέρες την αλλάζουν. Το πρόβλημα δεν είναι η επικοινωνιακή πολιτική. Το πρόβλημα είναι η πολιτική της Κυβέρνησης, η πολιτική της απέναντι στην οικονομία κα την κοινωνία. Και αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει. Αν δεν αλλάξει, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Κι αν ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να σύρει πρώτος τον χορό του Ζαλόγγου για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι ανάγκη να τον ακολουθήσει η κοινωνία».

Σχετικά με το θέμα της Μονής Βατοπεδίου:

«Είναι μια υπόθεση που χρονολογείται εδώ και αρκετά χρόνια, από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, είναι μπλεγμένοι Υπουργοί της σημερινής και της προηγούμενης Κυβέρνησης και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο τα δύο κόμματα εξουσίας διαχειρίζονται τον δημόσιο πλούτο. Είναι μια υπόθεση που πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος και πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Σχετικά με τη μετεγκατάσταση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης:

«Στη φετινή Έκθεση της Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός δεν είχε τίποτα θετικό να πει. Ως εκ τούτου, την τελευταία στιγμή φρόντισε να κάνει μια εξαγγελία για τη μετεγκατάσταση της Διεθνούς Έκθεσης, χωρίς να την έχει επεξεργαστεί, χωρίς να την έχει προετοιμάσει. Είναι μια εξαγγελία που, στον βαθμό που δεν γίνει πιο συγκεκριμένη, θα είναι ένα κενό γράμμα όπως και η εξαγγελία για το μετρό της πόλης  που έγινε από διαδοχικές, πολλές κυβερνήσεις κι ακόμα μένει ανολοκλήρωτο. Η δική μας ευθύνη είναι να φέρουμε πολύ σύντομα μια ολοκληρωμένη πρόταση για το που θα μετεγκατασταθεί η Διεθνής Έκθεση. Σε περιοχή που θα την αναμορφώσει ριζικά, για την οποία θα έχουν προβλεφθεί οι στοιχειώδεις υποδομές διασύνδεσης και συγκοινωνιών και ταυτόχρονα μια πρόταση που θα περιέχει τις διεκδικήσεις των πολιτών της Θεσσαλονίκης ώστε η υπάρχουσα περιοχή, το “φιλέτο” της πόλης, η περιοχή της Διεθνούς Έκθεσης σήμερα να μην γίνει μια περιοχή την οποία θα διεκδικήσουν οι ιδιώτες στη λογική της ανταποδοτικότητας αλλά να μετατραπεί σε μητροπολιτικό πάρκο. Πράγμα το οποίο σημαίνει να γίνουν χώροι αναψυχής, χώροι άθλησης και όχι άλλα εμπορικά κέντρα».

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα του Προέδρου του ΣΥΝ είχε ως εξής:

Επίσκεψη στη ΔΕΘ και συναντήσεις με τις διοικήσεις της ΔΕΘ και της HELEXPO, με τις διοικήσεις των εργαζομένων σε ΔΕΘ και HELEXPO, συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα του Προγράμματος Προαγωγής και Αυτοβοήθειας στην απεξάρτηση χρηστών ψυχοτρόπων ουσιών, περιοδεία σε επιλεγμένα περίπτερα της ΔΕΘ, συνάντηση με τη διοίκηση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), συνάντηση με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και τη διοίκηση εργοστασιακών σωματείων.

To Γραφείο Τύπου