Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/03/2006

Περιοδεία του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνου στον Έβρο

Τις πλημμυρισμένες περιοχές του Έβρου επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.

Στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στο χωριό Λάβαρα, ο Αλέκος Αλαβάνος που συνοδεύεται από τη βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ασημ. Ξηροτύρη, τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου κ. Χρήστο Χατζόπουλο, τον γραμματέα και στελέχη της Ν. Επιτροπής, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και κατοίκους του χωριού, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την κατάσταση και τις νεώτερες εξελίξεις στο θέμα των πλημμύρων.

Ο Αλ. Αλαβάνος, με την συνδρομή των υπευθύνων της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προσέγγισε με βάρκα τις πλημμυρισμένες περιοχές και τα σπίτια, και, αφού διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής, δήλωσε :

«Οι εικόνες της σημερινής καταστροφής, ένα χρόνο μετά την περσινή, θυμίζουν Νέα Ορλεάνη. Είναι πραγματικά εικόνες ντροπής. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της Πολιτείας και ντρέπομαι πραγματικά για την κατάσταση αυτή.

Είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεση και ουσιαστική αποζημίωση των πληγέντων. Είναι επίσης ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα όλα εκείνα τα μικρά έργα που έπρεπε να είχαν γίνει προκειμένου να μην υπάρξουν τέτοιου είδους καταστροφές. Ταυτόχρονα, πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει με απόλυτη προτεραιότητα σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, με χρηματοδότηση από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους που μένουν αναξιοποίητοι και, βέβαια, με διακρατική συνεργασία και συνεννόηση με Τουρκία και Βουλγαρία.»

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού θα μεταβεί σήμερα το απόγευμα στις 4 μ.μ., μέσω του Τελωνείου των Κήπων, σε τουρκικό έδαφος, όπου θα έχει συνάντηση με τοπικούς παράγοντες, για το θέμα των πλημμυρών.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου