Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/09/2008

Συνέντευξη Δ.Παπαδημούλη στον Ρ/Σ 9.84

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης μιλώντας στον ρ/σ  Αθήνα 9,84 (Β. Πάικος) για τις πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε μεταξύ άλλων:

Για τις επιθέσεις της κ. Παπαρήγα στον ΣΥΡΙΖΑ

«Αν αυτή την δηλητηριώδη και τόσο επιθετική επινοητικότητα, η κ. Παπαρήγα την χρησιμοποιούσε εναντίον της ΝΔ και της άθλιας, ταξικής και υπερδεξιάς πολιτικής της, θα ήταν καλύτερα.»

Για την κυβερνητική πολιτική

«Πριν ένα χρόνο ο κ. Καραμανλής και ο κ. Αλογοσκούφης μας έλεγαν ότι η ελληνική οικονομία είναι επαρκώς και πλήρως θωρακισμένη απέναντι στη διεθνή κρίση. Σήμερα αποδίδουν τα πάντα, ακόμη και τα έκτακτα φορομπηχτικά μέτρα, στη διεθνή κρίση.  Και τις δύο φορές λένε ψέματα.  Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα οι ασθενέστεροι πληρώνουν ακριβότερα την οικονομική κρίση.

Στην Ελλάδα έχουμε πληθωρισμό 30% τουλάχιστον πάνω από την ευρωζώνη. Αυτό οφείλεται στα καρτέλ και διαβρώνει όχι μόνο το λαϊκό εισόδημα –γιατί ο πληθωρισμός είναι η πιο άγρια φορολογία για τους αδύνατους- αλλά διαβρώνει επίσης ετησίως 2% την ανταγωνιστικότητα. Αυξάνει το εκρηκτικό πρόβλημα του εμπορικού ισοζυγίου. Ο πληθωρισμός του φτωχού είναι σύμφωνα με μελέτες 40% πάνω από τον μέσο δείκτη. Γιατί η ακρίβεια σήμερα βασίζεται κυρίως στην αύξηση τιμής των ειδών διατροφής και το φτωχό νοικοκυριό ξοδεύει 30-40% το εισοδήματός του για είδη διατροφής, ενώ το πλούσιο μόνο 10%.»

Για το πολιτικό κλίμα και τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως προτεραιότητά του τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. Τα σκάνδαλα, σε συνδυασμό με τα προβλήματα της καθημερινότητας, διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό μίγμα οργής εναντίον της ΝΔ. Γιατί αυτός που τα βγάζει δύσκολα πέρα, τρελαίνεται όταν «σφυρίζουν» πάνω από το κεφάλι του δισεκατομμύρια ευρώ, πότε με το Βατοπέδι, πότε με τη Siemens, πότε με την προκλητική φοροαποφυγή υπουργών. Ο  πολίτης καλείται να πληρώσει τα σπασμένα της ανυπαρξίας –με ευθύνη των κυβερνήσεων- ενός φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Να πληρώσει ο φοροφυγάς και όχι αυτός με το μπλοκάκι ή ο έντιμος φορολογούμενος.

Οι δημοσκοπήσεις έχουν μηνύματα και για το ΣΥΡΙΖΑ. Θα τα πάρουμε υπʼ όψιν μας χωρίς να στρουθοκαμηλίζουμε, χωρίς να κοιταζόμαστε αυτάρεσκα στον καθρέπτη επειδή έχουμε διπλάσια ποσοστά από πριν. Οι πολίτες ζητούν περισσότερα από εμάς:

Πληρέστερο πρόγραμμα, εναλλακτική πρόταση και ενεργότερη παρουσία στα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν τον πολίτη. 

Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε σε μια συλλογική προσπάθεια έτσι ώστε βαδίζοντας προς τις εκλογές να είμαστε έτοιμοι και να πούμε στους πολίτες με ένα συγκεκριμένο και πειστικό πρόγραμμα «δώστε ακόμη περισσότερη δύναμη, όχι μόνο γιατί είμαστε η ουσιαστική αντιπολίτευση αλλά και για να γίνουμε ο πυρήνας μιας νέας πλειοψηφίας που θα δώσει καλύτερες λύσεις, ελπίδα και προοπτική στον κόσμο».

To Γραφείο Τύπου