Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/09/2008

Σε σύσκεψη στελεχών των οργανώσεων της Αθήνας, με αντικείμενο το πρόγραμμα του ΣΥΝ, παρευρέθηκε ο εκ των υπευθύνων της εκπόνησης του προγράμματος και μέλος της ΠΓ. Γ. Μπαλάφας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Η διατύπωση από πλευράς όλου του κόμματος μιας σύγχρονης, επικαιροποιημένης εναλλακτικής προγραμματικής πρότασης, είναι η ουσιαστική απάντηση στην εύλογη απαίτηση των πολιτών για συγκεκριμένες και κρουστικές προτάσεις του ΣΥΝ στα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το πρόγραμμα, οι συγκεκριμένες προτάσεις, δεν θα λύσουν αυτόματα όλα τα προβλήματα, όμως θα ενισχύσουν την πάλη ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και τις αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές.

Ταυτόχρονα η εναλλακτική προγραμματική πρόταση «συνιστά χρήσιμο εργαλείο που βοηθά τις αναγκαίες πολιτικές συσπειρώσεις, προκειμένου να διαμορφωθεί το πολιτικό υποκείμενο που θα ωθήσει στον ουσιαστικό μετασχηματισμό της χώρας», όπως τονίσαμε στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος.

Αυτή είναι η πρώτη επιλογή και προτεραιότητα του ΣΥΝ στην παρούσα συγκυρία και όχι οι άκαιρες απευθύνσεις προς τις «γειτονικές» πολιτικές δυνάμεις, ή ακόμα η φιλολογία περί συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ή το ΚΚΕ ή ο αριστερός κυβερνητισμός, που πρόσφατα ξαναβλέπουν το φως της δημοσιότητας.»

To Γραφείο Τύπου