Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/09/2008

Στην Κομισιόν η σκανδαλώδης υπόθεση αποχαρακτηρισμού της παραλίας του Σίμου στην Ελαφόνησο

Ερώτηση-παρέμβαση του ευρωβουλευτή Δ. Παπαδημούλη

Στην Κομισιόν φέρνει με ερώτηση- παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης τον σκανδαλώδη αποχαρακτηρισμό της παραλίας του Σίμου στην Ελαφόνησο, που ανήκει στο προστατευόμενο δίκτυο Natura 2000 και απειλείται πλέον με τσιμεντοποίηση, ζητώντας από την Επιτροπή να αναλάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην προχωρήσουν τα σχέδια περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε σήμερα έχει ως εξής:

«Με τσιμεντοποίηση απειλείται η παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο, η οποία ανήκει στο προστατευόμενο δίκτυο Natura 2000. Τη στιγμή που η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το αρμόδιο Δασαρχείο Μολάων δηλώνουν άγνοια για το γεγονός ότι η περιοχή ανήκει στο δίκτυο Natura, 6,6 στρέμματα της παραλίας αποχαρακτηριστήκαν από δασική έκταση, υπό αμφιλεγόμενης νομιμότητας συνθήκες, προκειμένου να εκδοθεί οικοδομική άδεια. Επιπλέον 37 στρέμματα έχουν ήδη πωληθεί και άλλα 20 στρέμματα τελούν υπό πώληση. Ενδεχόμενοι νέοι αποχαρακτηρισμοί θα έχουν ως συνέπεια την οικοδόμηση έκταση γης συνολικά 63,6 στρεμμάτων.

Ερωτάται η Επιτροπή ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την προστασία της μοναδικού φυσικού κάλους παραλίας του Σίμου στην Ελαφόνησο;»

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Δ. Παπαδημούλης δήλωσε:

"Ο περιφερειάρχης, ο αρμόδιος δασάρχης, οφείλουν να προασπίσουν τη νομιμότητα και το περιβάλλον στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Το υποκριτικό πινγκ- πονγκ αλληλομετάθεσης ευθυνών ευνοεί το μεθοδευόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα. Οι συναρμόδιοι Υπουργοί οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν είναι πολύ αργά."

To Γραφείο Τύπου