Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
11/09/2008

Επίσκεψη Αλαβάνου σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο της Αθήνας

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επισκέφθηκε σήμερα το 84ο  Νηπιαγωγείο και του 48ο  Δημοτικό Σχολείο και συζήτησε με τους δασκάλους και τη διεύθυνση του σχολείου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σημειώνεται ότι στο σχολείο αυτό που βρίσκεται κοντά στην Πλατεία Κουμουνδούρου, συστεγάζονται νηπιαγωγείο και δημοτικό, σε ελάχιστα τετραγωνικά, ενώ η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων βρίσκεται σε έναν μικρό υπόγειο χώρο  δίπλα στον καυστήρα. Τέλος σημειώνεται ότι το 90% των παιδιών του νηπιαγωγείου είναι παιδιά μεταναστών.

Σε ένα χαρακτηριστικό διάλογο του Αλ. Αλαβάνου με τα παιδιά αμέσως μετά τον αγιασμό, τα ίδια τα παιδιά ανέφεραν ότι «οι κάμερες της τηλεόρασης είναι εδώ για να δείξουν πόσο μικρό είναι το σχολείο μας».

Στη συνέχεια, ο Αλ. Αλαβάνος, δήλωσε τα εξής:

«Βρισκόμαστε εδώ στο 84ο Νηπιαγωγείο και στο 48ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας, και θέλουμε να ευχηθούμε στους μαθητές, τις μαθήτριες , τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς καλή χρονιά. Θέλω να πω όμως ότι δεν γίνεται το 2008 να υπάρχουν σχολεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας μέσα σε παλιές φυλακές. Δεν γίνεται να υπάρχει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο υπόγειο, χωρίς παράθυρα, δίπλα στον καυστήρα. Δεν γίνεται στο κάθε παιδί να αναλογεί λιγότερο από μισό τετραγωνικό μέτρο. Δεν γίνεται να σπρώχνουμε τα παιδιά στην ιδιωτική εκπαίδευση. Δεν γίνεται να μην μπορούν να υπάρχουν συνθήκες ιδιαίτερα για το νηπιαγωγείο, για ολοήμερο σχολείο. Χρειάζονται υποδομές, χρειάζεται πραγματική δωρεάν και καλής ποιότητας παιδεία, όπως όλοι οι διδάσκοντες είναι διατεθειμένοι να υπηρετήσουν.»

To Γραφείο Τύπου