Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/09/2008

Συνέντευξη Δ.Παπαδημούλη στο ραδιοσταθμό "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ"

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5 και τον δημοσιογράφο Αλ. Παπασταθόπουλο, για τις πολιτικές εξελίξεις δήλωσε μεταξύ άλλων:

Για τον κ. Καραμανλή & τα σενάρια πρόωρων εκλογών:

"Πριν από μερικές εβδομάδες λέγανε ότι ο κ. Καραμανλής θα μεθοδεύσει εκλογές προκειμένου να τις ξανακερδίσει. Τώρα αναρωτιούνται αν πλέον μπορεί να τις αποφύγει. Η οργή για τη ΝΔ, η μεγάλη «γρατζουνιά» στο προφίλ του Καραμανλή και κυρίως η μεγάλη δυσφορία της πλειοψηφίας των πολιτών για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, δημιουργούν σκηνικό ρευστότητας. Σε ό,τι μας αφορά, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο καλύτερα για τον τόπο."

Για το πρόγραμμα και την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ:

"Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για να είμαστε έτοιμοι: πρόγραμμα, εναλλακτική πολιτική πρόταση. Δεν έχουμε σκοπό να γίνουμε μια «βοηθητική ρόδα» στο ποδήλατα ενός άλλου κόμματος."

Για τους "αντάρτες" της ΝΔ:

"Eπιτρέψτε μου να κρατάω «μικρό καλάθι».  Ο κ. Μανώλης επί μήνες δηλώνει διάφορα, αλλά την κρίσιμη στιγμή είναι «γιαλαντζί αντάρτης» και ψηφίζει τα πάντα. Αυτές οι περιπτώσεις, πέρα από τη δυσφορία της βάσης, λειτουργούν και ως «αμορτισέρ». Αυτό αφορά και στον κ. Τατούλη. Αστράφτει και βροντάει από τα blogs, αλλά είναι «οσία παρθένα και αρσακειάς» με κομματική πειθαρχία στη Βουλή."

Για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου:

"Είναι φανερό ότι υπάρχει μια ιερή διαπλοκή με πολλά λεφτά, όπου το άρωμα του χρήματος μυρίζει πολύ παραπάνω από το θυμιατό. Η Βουλή πρέπει να ψάξει το θέμα γρήγορα, γιατί προκύπτουν πιθανότατα και ποινικές –και όχι μόνο πολιτικές- ευθύνες υπουργών. Πρέπει να υποστηριχθεί από όλη την αντιπολίτευση η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή. Παρότι αρκετοί έσπευσαν να την χειροκροτήσουν, η παρέμβαση Σανιδά έχει και μια ύποπτη πλευρά. Ο κ. Σανιδάς χρεώνει το σκάνδαλο σε κρατικούς υπαλλήλους και βοηθητικές επιτροπές του κράτους, αθωώνοντας προκαταβολικά υπουργούς και κορυφαίους δικαστικούς. Προσπαθεί με μια νέα έρευνα να καθυστερήσει την εξέτασή του από τη Βουλή. Υπάρχει ένα «know how» συγκάλυψης σκανδάλων όλα τα προηγούμενα χρόνια. Λειτουργεί ένα "φίλτρο Σανιδά" που προσπαθεί κάθε φορά να βρίσκει τρόπο έτσι ώστε να τρενάρεται η διαδικασία και στο τέλος να μην βγαίνει τίποτε."

To Γραφείο Τύπου