Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/09/2008

Για τις δηλώσεις Αλογοσκούφη μετά το τέλος του άτυπου Συμβουλίου Eurogroup στη Νίκαια

Ο κ. Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ  ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΑΙΑ  ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

«ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΑΙ» 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Πειραιά, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Γ. Αλογοσκούφη μετά το τέλος του άτυπου Συμβουλίου Eurogroup στη Νίκαια, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

«Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, μετά την φοροεπιδρομή εξόντωσης των μικρών επιχειρήσεων, των μικρών επαγγελματιών και της γενιάς των 700 ευρώ, παραδίδει από τις Βρυξέλλες μαθήματα τυφλής προσήλωσης στην πλέον ακραία και αντικοινωνική νεοφιλελεύθερη-μονεταριστική ορθοδοξία.

Μοιάζει με θέατρο του παραλόγου να ακούμε τον κ. Γ. Αλογοσκούφη  να ομνύει στη δογματική τήρηση του απαράδεκτου Συμφώνου Σταθερότητας της Ε.Ε., στην προσήλωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στα υψηλά επιτόκια και την ανάγκη επιτάχυνσης των αγοραίων απορρυθμίσεων της Λισαβόνας, που έχουν ως επίκεντρο τη διάλυση-ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων («flexicurity»).

Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης κατά την οποία ακούγονται όλο και περισσότερες φωνές στην Ευρώπη για αλλαγές στο ασφυκτικό, δημοσιονομικό, νομισματικό και απορρυθμιστικό πλαίσιο που επιβάλλει η Ε.Ε., ο κ. Γ. Αλογοσκούφης εμφανίζεται «βασιλικότερος του βασιλέως» για την εφαρμογή των αποτυχημένων συνταγών που επιτείνουν την ύφεση στην Ε.Ε. και οδηγούν την ελληνική οικονομία από το κακό στο χειρότερο και τα κοινωνικά προβλήματα σε έκρηξη.

Η κυβέρνηση θυμίζει το «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι».

To Γραφείο Τύπου