Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/09/2008

Συνέντευξη Δημ. Παπαδημούλη στο ρ/σ CITY 99,5

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης μιλώντας στο ρ/σ CITY 99,5 (Φ.Καρζής) για τις πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε μεταξύ άλλων:

Για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου

"Πολλοί επαίνεσαν την παρέμβαση Σανιδά. Υπάρχει όμως και μια ύποπτη πλευρά κατά τη γνώμη μου.  Σπεύδει να αθωώσει υπουργούς και κορυφαίους δικαστικούς και προσπαθεί να αποφύγει την εξέταση του θέματος από τη Βουλή.

Εμείς προσπαθήσαμε από το 1999 να ανοίξουμε το θέμα. Βιώσαμε μια μακρά περίοδο μοναξιάς. Όταν κάναμε ερωτήσεις στη Βουλή, οι μεν υπουργοί μας «γράφανε», τα δε ΜΜΕ σνομπάρανε το θέμα. Η διεκδίκηση περιουσιών του Δημοσίου και η μεθόδευση ανταλλαγής με άλλους χώρους, αυτό το real estate –που μυρίζει πολύ χρήμα και ελάχιστο θυμιατό- ξεκίνησε στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Έχει πολύ μεγαλύτερες ευθύνες η ΝΔ που επιτάχυνε και ανέπτυξε αυτό το project σε συνεργασία με τον ηγούμενο Εφραίμ, αλλά υπάρχουν και υπογραφές του κ. Φωτιάδη και του κ. Δρυ. Θα ήταν προτιμότερο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αντί να θυμώνει με το ΣΥΡΙΖΑ και να μας κατηγορεί αδίκως, να κάνει μια τολμηρή αυτοκριτική. Να πει ότι με κάτι τέτοιες πλευρές του παρελθόντος ξεκόβει έμπρακτα και ειλικρινά.

Αν όλη η αντιπολίτευση ζητήσει εξεταστική επιτροπή -γιατί υπάρχουν πολιτικές και ενδεχομένως ποινικές ευθύνες υπουργών- τότε θα αποφύγουμε το γνωστό know how συγκάλυψης σκανδάλων και στο θέμα αυτό, με το περίεργο «φίλτρο Σανιδά». Αυτό το χρωστάει το ΠΑΣΟΚ στον κόσμο, την ιστορία του, αλλά και στις δηλώσεις Παπανδρέου «εγώ δεν θα καλύψω κανέναν και τίποτα ακόμη και αν είναι δικός μου»."

Για τις δημοσκοπήσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ

"Το μήνυμα είναι ότι οι πολίτες ζητούν περισσότερα από εμάς. Αυτό σημαίνει πληρέστερες προγραμματικές προτάσεις και εναλλακτική πρόταση.  Όχι μόνο αποτελεσματική αντιπολίτευση σε μια κακή κυβέρνηση –ένα βραβείο που το κατακτά μήνες τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προσπαθούμε -και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο συγκροτήθηκε και αναπτύσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ- να συνθέτουμε τα ρεύματα και τις διαφορετικές απόψεις. Οι πολίτες που ζητάνε πρόγραμμα και εναλλακτική πρόταση και εντονότερη διαμαρτυρία από το ΣΥΡΙΖΑ ζητούν επίσης στα κακώς κείμενα και ενεργότερη παρουσία στα καθημερινά προβλήματα.

Προχωράμε μπροστά με σύνθεση απόψεων. Όσοι πιστεύουν ότι τα διαφορετικά ρεύματα και οι απόψεις που υπάρχουν μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ θα τον οδηγήσουν σε ρήξεις που θα λειτουργήσουν αποσυσπειρωτικά, ματαιοπονούν. Ωριμάζουμε. Κοινό καθήκον όλων είναι να ανταποκριθούμε στα αιτήματα του "κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ".

Επιθυμία μας είναι να υπάρχει μια εναλλακτική λύση καλύτερη από τη ΝΔ, αλλά να μην γίνουμε «βοηθητική ρόδα» στο ποδήλατο ενός άλλου κόμματος."

To Γραφείο Τύπου