Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/08/2008

Δήλωση του Β.Αποστόλου σχετικά με το εθνικό κτηματολόγιο

Ο Βαγγέλης Αποστόλου, μέλος της ΚΠΕ και πρώην βουλευτής του ΣΥΝ, σχετικά με το εθνικό κτηματολόγιο, δήλωσε:

«Μετά από καθυστέρηση 9 χρόνων από το προηγούμενο πρόγραμμα κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου ξεκίνησε στις 17 Ιουνίου 2008 μια ακόμα προσπάθεια.

Με το νέο πρόγραμμα όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται τα μεγάλα νομικά και φυσιογνωμικά προβλήματα που είχαν αναδειχθεί αλλά και προέκυψαν δύο νέα αρνητικά δεδομένα, η εισπρακτική λειτουργία και η ατέλειωτη ταλαιπωρία.

Η συνέχιση της ταλαιπωρίας των πολιτών όπως και η παράταση υποβολής των δηλώσεων θεωρείται δεδομένη αφού υπολείπονται για τις συγκεκριμένες περιοχές περισσότερα από 2.200.000 δικαιώματα.

Το σχετικά μεγάλο ύψος του κτηματόσημου που στις περιπτώσεις της εμπλοκής του τραπεζικού συστήματος πολλαπλασιάζεται, στηρίζεται στην αντίληψη της προστασίας της ιδιοκτησίας και των συναλλαγών, αγνοώντας τελείως τον αναπτυξιακό χαρακτήρα, δηλαδή την δημόσια ωφέλεια.

Την ίδια βέβαια στιγμή γίνεται γνωστό ότι προχωρούν οι εργασίες κατάρτισης βασικών χαρτών χωρίς να έχει γίνει σαφές σε ποιες διαδικασίες και σε ποιο χρόνο αεροφωτογράφισης αναφέρονται.

Μήπως όμως πίσω από αυτές τις εν κρυπτώ εργασίες ελλοχεύει μία ακόμη επιχείρηση όχι μόνο αποχαρακτηρισμού αλλά και απώλειας τεράστιας δημόσιας περιουσίας;

To Γραφείο Τύπου