Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/09/2008

Συνάντηση Προέδρου ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα με Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΛΤΑ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ από τον πρόεδρό του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα και το μέλος της Π.Γ. Δημήτρη Στρατούλη συναντήθηκε σήμερα  με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συνταξιούχων των ΕΛΤΑ με επικεφαλής τον Δήμο Ευάγγελο και το Γενικό Γραμματέα Γιώργο Λορέτζο.

 Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε τα εξής:

«Οι συνταξιούχοι είναι η πρώτη «παράπλευρη» απώλεια των εφαρμοζόμενων κυβερνητικών πολιτικών που οδηγούν στη μετάβαση από την γενιά των  700 ? στην κοινωνία των 700 ?, όταν πλέον έχουμε φτάσει στη ζοφερή κατάσταση οι 7 στους 10 συνταξιούχοι της χώρας μας να παίρνουν σήμερα μηνιαίες συντάξεις κάτω από    600 ?.

Στηρίζουμε ολόπλευρα τα βασικά αιτήματα των συνταξιούχων των ΕΛ.ΤΑ. για πλήρη ενσωμάτωση της ΑΤΑ στη σύνταξή τους και για αντιστοίχιση των συντάξεών τους με τις εκάστοτε αυξήσεις των μισθών των εν ενεργεία εργαζομένων, ώστε να σταματήσει επιτέλους η συνεχής απομείωση κυρίως εξ αυτών των δύο λόγων των συντάξεών τους.

Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει επιπλέον διορθωτική αύξηση 200 ?  στις συντάξεις για φέτος και 100 ? του χρόνου, για να μπορέσουν οι συνταξιούχοι να πάρουν μια ανάσα μέσα σε συνθήκες μεγάλης ακρίβειας που εξαερώνει τα εισοδήματά τους και να καταργηθεί η συμμετοχή τους κατά 25% στα φάρμακα.

Χρειάζεται επειγόντως ριζική αλλαγή πολιτικής ώστε να τεθεί σε προτεραιότητα η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και όχι την αύξηση των επιχειρηματικών κερδών.

Οι συνταξιούχοι δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως άλογα που τα σκοτώνουν όταν γεράσουν, αλλά ως άνθρωποι που τους αξίζουν αξιοπρεπείς συντάξεις, υγειονομική περίθαλψη και αξιοπρεπής ζωή.

To Γραφείο Τύπου