Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/09/2008

Επιστολή του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα στους Προέδρους της Βολιβίας, Βενεζουέλας, Κούβας, Παραγουάη, Εκουαδόρ και Νικαράγουα

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Τσίπρας απέστειλε σήμερα στους Προέδρους της Βολιβίας, Βενεζουέλας, Κούβας, Παραγουάης, Εκουαδόρ και Νικαράγουας την ακόλουθη επιστολή.

Αγαπητοί Σύντροφοι Έβο  Μοράλες, Ούγκο Τσάβες Φρίας, Ραούλ Κάστρο, Φερνάντο Λούγο, Μανουέλ Κορρέα και Ντανιέλ Ορτέγα,

Επιτρέψτε μου να δηλώσω εκ μέρους του Συνασπισμού την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα σας ενάντια στην καταπίεση, στην νέο-αποικιοκρατία, τον νεοφιλελευθερισμό, τον ιμπεριαλισμό, στον αγώνα σας για την αξιοπρέπεια των λαών σας.

Είμαστε τις τελευταίες μέρες μάρτυρες μιας απαράδεκτης και ωμής παρέμβασης του Βόρειο-Αμερικανικού παράγοντα στα εσωτερικά των χωρών σας και ειδικότερα στην Βολιβία και τη Βενεζουέλα.

100 χρόνια από την γέννηση του συντρόφου Σαλβαδόρ Αλλιέντε, της  ιστορικής UNIDAD POPULAR, της θυσίας του ιδίου και χιλιάδων αγωνιστών που ηταν  αποτέλεσμα αιματηρής στρατιωτικής επέμβασης με την στήριξη του Λευκού Οίκου., δηλώνουμε ότι δε ξεχνάμε. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!

Το μήνυμα μας είναι δυνατό, συντροφικό και αλληλέγγυο από την μακρινή Ελλάδα. Η ιστορία των πραξικοπημάτων, της ξενοκίνητης βίας, του διχασμού   στην Λατινική Αμερική δεν επαναλαμβάνεται!

Ο δημοκρατικός δρόμος, οι αντί-νεοφιλελεύθερες πολιτικές σας  στις  χώρες σας για την κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική αλλαγή υπέρ των πολλών, των φτωχών και των αποκλεισμένων, για τον οικονομικό δημόσιο έλεγχο του πλούτου, για την περιφερειακή ολοκλήρωση την ηπείρου που βασίζεται, όχι στις ανάγκες του κεφαλαίου αλλά των κοινωνιών είναι ένα λαμπρό παράδειγμα που παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον και αμέριστη αλληλεγγύη.

Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας!

To Γραφείο Τύπου