Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/09/2008

Συνέντευξη του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Ν. Χουντή στον ρ/σ "Κόκκινο 105,5" για τις δημοσκοπήσεις και την αντιπολιτευτική στάση του ΠΑΣΟΚ

Μιλώντας στον Ρ/Σ «στο Κόκκινο 105.5» (κ. Παπασταθόπουλο), ο Γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού Νίκος Χουντής, τόνισε :

Για τις δημοσκοπήσεις

Το δημοσκοπικό κρεσέντο των τελευταίων ημερών και κυρίως η κομματικά ιδιοτελής ανάγνωσή τους δεν μπορεί να κρύψει τη γενικευμένη φθορά του μεταπολιτευτικού δικομματισμού, τα κόμματα του οποίου ανταγωνίζονται σε χαμηλά επίπεδα.  Δεν μπορούν να κρύψουν τα προβλήματα και τη δυσαρέσκεια των πολιτών, ούτε να τους πείσουν ότι δημοσκοπούμενοι εξαντλούν την κοινωνική και πολιτική τους δράση.  Τέλος παρά την επιθυμία ορισμένων δεν μπορούν να κρύψουν ότι σημαντικό τμήμα των πολιτών εμπιστεύεται και ελπίζει στην εναλλακτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την αντιπολιτευτική στάση του ΠΑΣΟΚ

Οι ομιλίες του κ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη απέδειξαν ότι η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβερνητική πολιτική έχει όριο τη διατήρηση με παραλλαγές του χρεοκοπημένου αντικοινωνικού, οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου που εφαρμόστηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις της Ν. Δημοκρατίας.  Είναι βέβαια αξιοσημείωτο ότι τα ψήγματα φιλολαϊκής πολιτικής που εκφωνήθηκαν εμφανίζονται ως «νέο κοινωνικό πρόσωπο» και χαρακτηρίζονται ως ρεαλιστικές προτάσεις την ίδια ώρα που πολιτικές αναδιανομές του πλούτου, περικοπή των αμυντικών δαπανών, πολιτικές αντιμετώπισης της ανεργίας που διεκδικεί σταθερά ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούνται είτε ανέφικτες είτε ως ανυπαρξία εναλλακτικής πολιτικής.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια περίοδο που καταρρέει ο δικομματισμός που διογκώνεται η οργή των πολιτών, η επιδίωξη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ είναι η αυτοδυναμία, με τη βοήθεια των εκλογικών νόμων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει θεραπαινίδα του συστήματος για να συνεχιστούν οι ίδιες πολιτικές.

To Γραφείο Τύπου