Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/09/2008

Δήλωση Κώστα Ήσυχου, μέλους ΚΠΕ ΣΥΝ σχετικά με τις δηλώσεις Χατζηδάκη για το μέλλον της Ο.Α.

Οι σημερινές δηλώσεις του Υπ. Μεταφορών Κ. Χατζηδάκη βρίσκονται σε απόλυτη εναρμόνιση με τις επιδιώξεις της Κομισιόν για την εδραίωση ενός παντοδύναμου καρτέλ στις αερομεταφορές, και στη χώρα μας.

 Μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, την εκχώρηση των λιμανιών Θεσσαλονίκης και Πειραιά σε ξένα συμφέροντα, την εκχώρηση των αεροδρομίων μέσω ΣΔΙΤ σε γερμανικά συμφέροντα ( Χόχτιφ), την συνεχή απαξίωση του εθνικού δημόσιου σιδηρόδρομου και την χαριστική ιδιωτικοποίηση των φιλέτων του ΟΣΕ σε ιδιώτες έρχεται η σειρά της ΟΑ να τεμαχιστεί, να περάσουν οι δραστηριότητές της στην Πάνθεον (κύκλοι, όνομα, φθηνές τριτοκοσμικές σχέσεις, πτητικό έργο, χρονοθυρίδες,  handling).

Ο νεοφιλελεύθερος κατήφορος της Ν.Δ. αφαιρεί από τη χώρα κάθε δυνατότητα να ρυθμίζει αυτόνομα και αναπτυξιακά για  στρατηγικές πολιτικές στις επικοινωνίες και τις μεταφορές. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σκληρή και επικίνδυνη πολιτική που δοκιμάσθηκε και απέτυχε οικτρά σε κάθε χώρα που εφαρμόσθηκε. Οι πολιτικές ιδιωτικοποιήσεις όπου εφαρμόστηκαν είχαν καταστροφικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους, για τους χρήστες, για τον τομέα της ασφάλειας στις μεταφορές.

Την ώρα που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει στον χρηματοπιστωτικό τομέα και όχι μόνο, την ίδια ώρα που ακόμα και συντηρητικοί πολιτικοί κύκλοι επιδιώκουν κρατική παρέμβαση και «ενέσεις» δημόσιου χρήματος,  η νεοφιλελεύθερη σχιζοφρένεια της Ν.Δ. δεν έχει τελειωμό.

Όλα αυτά, την ίδια στιγμή η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιμελώς δεν αναφέρει πουθενά την λέξη δημόσιο για τις ΔΕΚΟ , υπερασπιζόμενη το νεοφιλελεύθερο παρελθόν της για τις πολιτικές της στην ΟΑ, τον ΟΣΕ, ΟΤΕ και Λιμάνια, που οδήγησαν τη Ν.Δ. να επικαλείται «τέλος εποχής». 

Σήμερα είναι αναγκαία μια θαρραλέα αντεπίθεση του συνδικαλιστικού κινήματος, όπου εργαζόμενοι στον εθνικό αερομεταφορέα, στον ΟΣΕ, στα Λιμάνια, στη ΥΠΑ, στις ΔΕΚΟ, σε συμμαχία με την κοινωνία να αποτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης που μετατρέπουν τη χώρα μας σε μια «μπανανία» της νοτιοανατολικής Ευρώπης χωρίς δημόσιο στρατηγικό σχέδιο και παρέμβαση  στις επικοινωνίες, στις νέες τεχνολογίες, στις μεταφορές. Όλα παραδίδονται στον παγκόσμιο πλειστηριασμό όπου ανθρώπινες ψυχές, η αξιοπρέπεια, τα εργασιακά  δικαιώματα μπαίνουν στο παζάρι του ξεπουλήματος . 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη, ενωτικά, αγωνιστικά, ριζοσπαστικά, αρκεί οι επικριτές του να αντιληφθούν ότι οι προτάσεις μας έχουν όραμα και ρεαλισμό, έναν ρεαλισμό που το δικομματικό κατεστημένο και τα «υποζύγια» του  απεχθάνονται δείχνοντας το  με κάθε ευκαιρία.

To Γραφείο Τύπου