Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/09/2008

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Τσίπρας στο 5ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ Μάλμο Σουηδίας (19-20/9)

Στο Μάλμο της Σουηδίας θα ταξιδέψει στις 19-20 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, προκειμένου να συμμετάσχει στις διαδικασίες και τις κινητοποιήσεις του 5ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ (19-21/9).

Μετά την πρωτοφανή εμπειρία της διοργάνωσης του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στην Αθήνα (Μάιος 2006), η παρουσία του ΣΥΝ στο μεγαλύτερο πανευρωπαϊκό ραντεβού των κοινωνικών κινημάτων έχει  αυτή τη φορά ως βασικό στόχο την αμεσότερη επαφή και την ανταλλαγή εμπειριών με τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της Σκανδιναβικής Αριστεράς. 

Στο περιθώριο των διαδικασιών του 5ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ θα παραβρεθεί σε διμερείς συναντήσεις με ηγέτες αριστερών και οικολογικών κομμάτων από τη Σκανδιναβία, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη ενώ το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, η πολυμελής αντιπροσωπεία του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στη μεγάλη διαδήλωση που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ στο κέντρο της πόλης του Μάλμο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Προέδρου του ΣΥΝ έχει ως εξής:

Παρασκευή 19/09

19:00_Συνάντηση με τους Πάολο Φερέρο και Φάμπιο Αμμάτο, Γραμματέα και υπεύθυνο των Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος της  Κομμουνιστικής Επανίδρυσης της Ιταλίας αντίστοιχα

21:00_Συνάντηση με τον Παάβο Αρχινμάκι, Αντιπρόεδρο του Κόμματος της Αριστερής Συμμαχίας Φιλανδίας

Σάββατο 20/09

13:00_Συμμετοχή στην διαδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ

19:00_Συνάντηση με τον Ινγκερ Γιόχανσεν, μέλος της Π.Γ. της Κοκκινοπράσινης Συμμαχίας Δανίας

21:00_Συνάντηση με τον Γιάκομπ Νόρχοι, Αντιπρόεδρος σοσιαλιστικού λαϊκού κόμματος Δανίας

To Γραφείο Τύπου