Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
17/09/2008

H κυβέρνηση οδηγεί στο κλείσιμο τα «Eνωμένα Kλωστήρια» || Πάνω από 1200 εργαζόμενοι στο δρόμο

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Πειραιά, σχολιάζοντας τις σημερινές εξελίξεις για την τύχη των «Ενωμένων Κλωστηρίων», έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η κυβέρνηση μετά τη σημερινή συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων των «Ενωμένων Κλωστηρίων» (Όμιλος Λαναρά) με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών κ. Σιδηρόπουλο, πήρε πίσω τη ρητή και κατηγορηματική δέσμευσή της για την παροχή εγγύησης του δημοσίου σε δάνειο 35 εκατομμυρίων ευρώ προς την επιχείρηση, προκειμένου να συνεχισθεί η επιτυχής προσπάθεια για την εξυγίανση των «Ενωμένων Κλωστηρίων» με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την καταβολή των δεδουλευμένων.

Η προκλητική αυτή κυβερνητική υπαναχώρηση , που έγινε με την επίκληση εμποδίων από την Ε.Ε., είναι παντελώς αυθαίρετη και αδικαιολόγητη, ενώ οδηγεί στο κλείσιμο τα «Ενωμένα Κλωστήρια» σε μια περίοδο που ακολουθούν, κατά κοινή αναγνώριση, επιτυχημένη πορεία για την εξυγίανση και την κερδοφορία.

Ακόμα χειρότερα, η ανάλγητη κυβερνητική απόφαση πετάει στο δρόμο 1200 εργαζόμενους, οδηγεί στην ερήμωση μεγάλες πόλεις της Βορείου Ελλάδας και επιτείνει την αποβιομηχανοποίηση και παραγωγική διάλυση της χώρας.

Η κυβερνητική αδιαφορία και αναλγησία δεν θα περάσει. Η κυβέρνηση έχει πολλούς τρόπους να στηρίξει τα «Ενωμένα Κλωστήρια», έτσι ώστε από αυτή την στήριξη να ωφεληθεί το δημόσιο και η ανάπτυξη της χώρας -όχι οι μεγαλομέτοχοι που λεηλάτησαν την επιχείρηση ή οι Τράπεζες- και κυρίως να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και ζωής των εργαζομένων.

Ζητάμε λύση εδώ και τώρα και όχι άλλους κυβερνητικούς εμπαιγμούς, παραπλάνηση και μοιραία αναβλητικότητα.

To Γραφείο Τύπου