Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/03/2006

Χωρίς λεφτά, με εθελοντές και επικοινωνιακά τρικ το Υπουργείο Υγείας-Πρόνοιας

Δήλωση του Δημ.Αδαμόπουλου, υπεύθυνου Τμήματος Υγείας του Συνασπισμού

«Το Υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας που έγινε και «αλληλεγγύης» επί ημερών ΝΔ και ευτύχησε στα δύο πρώτα χρόνια να αναδείξει απλά και μόνο έναν υποψήφιο δήμαρχο για το δήμο της Αθήνας, απέκτησε πλέον νέα ηγεσία.

Ο νέος υπουργός, χωρίς οικονομικούς πόρους, αλλά με οργανωμένο πλέον εθελοντισμό, προσδοκά να λύσει τα τεράστια προβλήματα του δημόσιου τομέα υγείας- πρόνοιας.

Υποτίθεται ότι παρουσίασε θέσεις και δράσεις που θα αναληφθούν για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος . Αυτό που ο καθένας κατανοεί όμως είναι ότι απλά και μόνο θα συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική του προκατόχου του, πιθανόν με καλύτερο επικοινωνιακό περιτύλιγμα. Αυτή ήταν εξάλλου και η βασική διαφορά μεταξύ των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής υγείας που εφάρμοσε ο προκάτοχός του.

Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό απαιτούν πόρους και όχι λόγια. Η εφαρμογή συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας απαιτεί σχέδιο και πολιτική βούληση, ακριβώς όπως και η ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Οι δηλώσεις για εξεύρεση πόρων μέσα από το νοικοκύρεμα και τον εξορθολογισμό των δαπανών δεν έχουν καμιά ισχύ πλέον. Δεν χρειαζόμαστε ούτε διευκρινήσεις ούτε παχιά λόγια.

Δωρεάν, υψηλής ποιότητας υγεία - πρόνοια για όλο το λαό θέλουμε. Μακριά από «συνεργάτες» και συμπράξεις μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Φτάνει πια. Είμαστε σε πόλεμο. Επιφυλάσσουμε δύο θερμά έτη στον κ. Υπουργό και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου