Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/09/2008

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις, η προετοιμασία του κόμματος για τις κινητοποιήσεις εν όψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και η πορεία της επεξεργασίας των προγραμματικών θέσεων του κόμματος.

Η Π. Γ. εκτίμησε ότι ο σχεδιασμός και οι πολιτικές πρωτοβουλίες του κόμματος θα πρέπει να έχουν ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές, τόσο γιατί η κοινωνική και πολιτική ένταση θα αυξηθεί την επόμενη περίοδο, όσο και επειδή οι ευρωεκλογές αποτελούν μια μείζωνος σημασίας εκλογική και πολιτική αναμέτρηση.

Το κύριο βάρος σε αυτή την περίοδο θα δoθεί στην ανάπτυξη των κοινωνικών αγώνων και των κινημάτων που είναι αναγκαία για την απόκρουση της κυβερνητικής πολιτικής σε κρίσιμους τομείς όπως η οικονομία, η παιδεία και το περιβάλλον.

Ο ΣΥΝ θα ρίξει όλες του τις δυνάμεις ώστε η «υποδοχή» του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη να είναι αντίστοιχη της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση εναντίον των εργαζομένων και της νεολαίας. Ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι δεν μπορεί να συνεχίζει μια πολιτική που βυθίζει στην ανέχεια και την οικονομική ασφυξία εκτεταμένα τμήματα του πληθυσμού και υποθηκεύει το μέλλον του τόπου. 

Επίσης αποφασίστηκε η επόμενη συνεδρίαση της ΚΠΕ να γίνει το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, 27 και 28 του μηνός,  με θέματα την οργάνωση της πολιτικής δουλειάς του κόμματος το επόμενο διάστημα και τον προσδιορισμό των βασικών προγραμματικών αξόνων.

To Γραφείο Τύπου