Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/09/2008

Δήλωση Δημ. Στρατούλη για εξελίξεις στην Ολυμπιακή και στον ΟΣΕ

Ο Δ.Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ υπεύθυνος για θέματα εργατικής πολιτικής, σχετικά με τις εξελίξεις στην Ολυμπιακή και στον ΟΣΕ έκανε την εξής δήλωση:

Ενώ τα προπύργια του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού στην μητρόπολη τους στις ΗΠΑ (τράπεζες, ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες) καταρρέουν το ένα μετά το άλλο ως χάρτινοι πύργοι η κυβέρνηση της Ν.Δ. λες και ζει σε άλλο πλανήτη επιμένει να συνεχίζει ακριβώς τις ίδιες πολιτικές που μετατρέπουν στη χώρα μας την οικονομία σε ερείπια και οδηγούν τα λαϊκά στρώματα σε απελπισία.

Όταν ακόμα και ο πιστότερος φορέας ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, ο Μπους, αναγκάζεται να εθνικοποιήσει τους δύο μεγαλύτερους οργανισμούς στεγαστικής πίστης για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, στην οποία έχουν οδηγήσει αυτές οι πολιτικές, στην Ελλάδα η κυβέρνηση της Ν.Δ.  ιδιωτικοποιεί, διαλύει ή «σκοτώνει» οτιδήποτε δημόσιο και κοινωνικό. Κλείνει και ιδιωτικοποιεί την Ολυμπιακή. Κάνει κομμάτια τον ΟΣΕ για να ιδιωτικοποιήσει τα φιλέτα του. Ξεπουλάει την Εθνική Ασφαλιστική. Έχει ήδη πουλήσει τον ΟΤΕ και τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης σε ξένες πολυεθνικές.

Ειδικά ο κ. Χατζηδάκης φαίνεται ως να ανέλαβε με πολιτικό συμβόλαιο να «σκοτώσει» την Ολυμπιακή προς όφελος των ιδιωτών ανταγωνιστών της και να παίξει το ρόλο του «δολοφόνου με το πριόνι» για τον ΟΣΕ, τον οποίο κατακομματιάζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ σε άμεσο ξεσηκωμό και συντονισμό των αγώνων τους για την προστασία της δημόσιας περιουσίας από τις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης και από την κερδοσκοπική  βουλιμία σε βάρος της από μεγάλα και αρπακτικά ιδιωτικά συμφέροντα.

To Γραφείο Τύπου