Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/09/2008

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ

Για το νέο πολιτικό σκηνικό

"Παρότι εμείς επιθυμούμε την ταχύτερη δυνατή πτώση αυτής της κυβέρνησης, ομολογώ ότι δεν περίμενα τόσα «αυτογκόλ» και τόσο γρήγορη φθορά της ΝΔ. Οφείλεται σε μια άθλια ταξική, αντικοινωνική οικονομική πολιτική και επίσης στην οσμή των σκανδάλων που διαλύει το «σεμνά και ταπεινά». Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ κατεβαίνει προς τα κάτω με το ασανσέρ και το ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει με τις σκάλες. Αυτό σημαίνει ότι αυτά που ξέρανε, αυτοδυναμία ΝΔ με πρωθυπουργό Καραμανλή ή αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό Παπανδρέου, πρέπει να τα ξεχάσουν. "

Για το ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας

"Δεν αντιμετωπίζουμε με δέος αυτή την πρόκληση. Την αντιμετωπίζουμε με προσμονή και ευθύνη. Μακάρι να βρεθούμε με τη βοήθεια του λαού σε ένα σκηνικό με ισχυρό τον ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς αυτοδυναμία κανενός. Τότε όλοι θα υποχρεωθούν να δώσουν τη δική τους πρόταση για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί ο τόπος. Εμείς λέμε ότι αυτό θα είναι ευκαιρία για να πάμε σε μια πολιτική πιο προοδευτική, πιο δημοκρατική, πιο δίκαιη από αυτή που έχουμε ζήσει μέχρι τώρα. Και τότε, θα είναι υποχρεωμένα και τα άλλα κόμματα να ξεφύγουν από το αναχρονιστικό στερεότυπο των δυναστειών και των μονοκομματικών κυβερνήσεων."

Για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και την επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ

"Απάντηση στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ δίνουν οι ίδιοι οι πολίτες. Ακόμη και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύουν σε όλες τις δημοσκοπήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ ως την πιο αποτελεσματική και μαχητική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ. Αντί να λέει τέτοιες «μπαρούφες» η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ας συμφωνήσει εδώ και τώρα να δράσει από κοινού όλη η αντιπολίτευση εναντίον της κυβέρνησης της ΝΔ όπως:

εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδιο, κατάργηση των φοροαπαλλαγών της εκκλησίας, εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα, χωρισμός εκκλησίας και κράτους. Στα κρίσιμα θέματα που συγκρουόμαστε επί της ουσίας με την κυβερνητική πολιτική, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συχνά ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί αρνούνται την εξεταστική επιτροπή. Δεν θα ήταν καλύτερο και για το προφίλ του Γ.Παπανδρέου να πει: «αν ο κ. Δρυς και ο κ. Φωτιάδης ενέχονται σʼ αυτό το σκάνδαλο γιατί έχουν βάλει την υπογραφή τους, εγώ δεν αναλαμβάνω καμιά ευθύνη, λάθος τους»;"

Για την Ολυμπιακή Αεροπορία

"Πρόκειται για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Μπορεί η ΝΔ να θέλει να εμφανίσει ότι έδωσε μια σκληρή μάχη. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για έναν αγώνα «σικέ» με το πρωτοπαλίκαρο του κ. Μπερλουσκόνι, τον κ. Ταγιάνι, αρμόδιο Επίτροπο Μεταφορών. Υιοθετήθηκε το πιο αρνητικό από τα σενάρια που κυκλοφορούσαν για την ΟΑ εδώ και χρόνια στους διαδρόμους της Κομισιόν και μάλιστα σε μια πολύ κακή συγκυρία για τις αεροπορικές εταιρίες γενικά. Η Ολυμπιακή που ξέραμε κομματιάζεται. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι κομματιάζονται. Οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι ανταγωνιστές της ΟΑ. Οι ζημιωμένοι είναι όχι μόνο οι εργαζόμενοι αλλά και οι κατακτήσεις των εργαζόμενων γενικά διότι αυτά είναι πειράματα που αν πετύχουν και περάσουν χωρίς αντιστάσεις θα εφαρμοστούν και στις πλάτες άλλων. Ζημιωμένοι είναι εκατομμύρια καταναλωτές που θα πληρώσουν ακριβότερα εισιτήρια με χειρότερες υπηρεσίες και ενδεχομένως με μικρότερη ασφάλεια με την εγκατάσταση μιας μονοπωλιακής κατάστασης στην Ελλάδα στον τομέα των αερομεταφορών."   

To Γραφείο Τύπου