Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/09/2008

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας του ΣΥΝ με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Δήμο του Ν. Ηρακλείου

Τα μάσκες έπεσαν. Οι σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας στο Δήμο του Ν Ηρακλείου αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου για την ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια και εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη της, μεταφέρονται στις υποτυπώδεις δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποσυνδεμένες από το ΕΣΥ, χωρίς το θεσμό του οικογενειακού γιατρού χωρίς την παρουσία και χρηματοδότηση από το κράτος.

Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες του ΙΚΑ συνεχώς υποβαθμίζονται ενώ ο ιδιωτικός τομέας λυμαίνεται το τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας απομυζώντας τεράστια ποσά από τους κλάδους υγείας των ασφαλιστικών ταμείων εκμεταλλευόμενος την απουσία δημόσιων δομών

Ο κ. Αβραμόπουλος μας έχει συνηθίσει στην τακτική των εξαγγελιών που ποτέ δεν υλοποιούνται με στόχο την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα και την εξαπάτηση των πολιτών.

Ο αγώνας όμως για ένα Δημόσιο Δωρεάν αναβαθμισμένο σύστημα υγείας, για την ανάπτυξη δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης θα συνεχιστεί παρά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του Υπουργού και της Κυβέρνησης.

Τμήμα Υγείας