Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
19/09/2008

Περιοδεία Ν.Τσούκαλη στο νομό Κορινθίας

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Περιοδεία στο νομό Κορινθίας πραγματοποίησε την Τετάρτη 17-9-08  κλιμάκιο της Ν.Ε Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το βουλευτή Αχαΐας Νίκο Τσούκαλη. Το κλιμάκιο επισκέφτηκε το δήμο Άσσου – Λεχαίου και συμμετείχε σε σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι Άσσου – Λεχαίου και Βόχας, με τους δημάρχους κ. Χ. Καμπούρη και Γ. Λιούντρη αντίστοιχα.

 Έμφαση δόθηκε στις καταστροφές που σημειώθηκαν φέτος στην αγροτική παραγωγή λόγω ανομβρίας, καθώς και στα προβλήματα από τη λειψυδρία στον αστικό ιστό των δήμων. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ακόμα εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόχας, υπηρεσιακοί παράγοντες από τον ΕΛΓΑ και τη δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων του νομού καθώς και εκπρόσωπος του συλλόγου γεωπόνων ελευθέρων επαγγελματιών του νομού.

Από τη μεριά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού αναφέρθηκε στα γενικά προβλήματα διαχείρισης νερού και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα, δεσμεύτηκε να φέρει τα προβλήματα στη Βουλή των Ελλήνων με παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Ακολούθησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ του νομού.  Στη συνέχεια ο κος Τσούκαλης συναντήθηκε με τα μέλη της Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία του Κορινθιακού. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την μόλυνση του κόλπου και κυρίως η κατασκευή εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα βόρεια παράλια του κορινθιακού που θα επιβαρύνει σημαντικά τον κόλπο και θα σημάνει την ολοκληρωτική καταστροφή του.

To Γραφείο Τύπου