Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/09/2008

Ομιλία του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Ν.Χουντή στο Φεστιβάλ της Νεολαίας στην Καβάλα

Η νεολαία της Καβάλας, όλης της χώρας μπορεί να ζήσει καλύτερα.  Μπορεί και πρέπει να ζήσει καλύτερα στον 21ο αιώνα.  Αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα της σημερινής μας εκδήλωσης.  Αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα της νεολαίας του Συνασπισμού.  Είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Η νεολαία αρνείται και αμφισβητεί το παρόν και το μέλλον που ετοίμασαν και ετοιμάζουν η σημερινή κυβέρνηση, οι δυνάμεις του δικομματισμού.  Η υποβάθμιση της Δημόσιας παιδείας, τα πτυχία χωρίς αντίκρισμα, η αδυναμία εύρεσης εργασίας, η ανασφάλιστη εργασία των 700 ευρώ, έχουν δημιουργήσει τη σημερινή δύσκολη και μελαγχολική κατάσταση για τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας που δεν είναι παιδιά Βουλγαράκηδων.

Σήμερα 1 στους 4 νέους μέχρι 25 χρονών είναι άνεργος. Το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων που εργάζονται είναι σε καθεστώς προσωρινής απασχόλησης κάθε μορφής. Ανασφάλιστοι, κακοπληρωμένοι, χωρίς ωράριο εργασίας.  Οι νέοι κυρίως θα πληρώσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα και την αύξηση του εργασιακού βίου των παλαιότερων.

Οι δυνάμεις του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου επιθυμούν τους νέους απαθείς, τρομαγμένους, όμηρους προεκλογικών υποσχέσεων εγκλωβισμένους στα δικομματικά παιχνίδια, ανασφαλείς, μακριά από τις χαρές της ζωής και της νιότης τους.  Η γενιά των 700 ευρώ, του άρθρου 16, των κοινωνικών κινημάτων είναι βασικός παράγοντας ανατροπής του σημερινού καταθλιπτικού σκηνικού και θα ανοίξει νέους δρόμους ανάπτυξης και προόδου του τόπου. Για μια κοινωνία της αλληλεγγύης, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης.

Για τις δημοσκοπήσεις

Ορισμένοι διαβάζουν και αξιοποιούν τις δημοσκοπήσεις με τη λογική του Προκρούστη.  Κατά αυτούς οι πολίτες πρέπει να περάσουν από την «κακιά σκάλα» του δικομματισμού για να περιορίσουν την οργή και τη δυσφορία τους επιλέγοντας με το ζόρι αυτούς που με τις κυβερνητικές πολιτικές τους έχουν οδηγήσει στις μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες, στη νέα φτώχεια, στην ακρίβεια, στο ξεπούλημα και στην κατασπατάληση της δημόσιας περιουσίας και του δημόσιου πλούτου.

To Γραφείο Τύπου