Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/03/2006

Συνάντηση Αλ.Αλαβάνου με την Διαδημοτική Επιτροπή Κατοίκων για την απομάκρυνση της χωματερής των 'Ανω Λιοσίων

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος και ο Βουλευτής Αττικής Θαν. Λεβέντης συναντήθηκαν σήμερα με την Διαδημοτική Επιτροπή κατοίκων που αγωνίζονται για την απομάκρυνση της χωματερής των 'Ανω Λιοσίων και τη μη επέκτασή της στη Φυλή.

Ο συντονιστής της Επιτροπής κ. Δ.Παπαγιαννακόπουλος και τα άλλα μέλη της Επιτροπής, ζήτησαν την άμεση διακοπή των εργασιών που ήδη εκτελούνται για την επέκταση της χωματερής σε παρακείμενο χώρο, που, διοικητικά, ανήκει μεν στη Φυλή, αλλά ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια της χωματερής των 'Ανω Λιοσίων, τονίζοντας ότι για την συγκεκριμένη επέκταση εκκρεμεί απόφαση αναστολής των εργασιών που έχει κατατεθεί στο ΣτΕ. Ζήτησαν, ακόμα, σαφές και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση και το οριστικό κλείσιμο της χωματερής, καθώς και για την αποκατάσταση του χώρου.

Η Επιτροπή αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη να υπάρξει αλλαγή του περιφερειακού σχεδιασμού καθώς και στις δικαστικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον πολλών μελών της και κατοίκων και προανήγγειλαν και νέες κινητοποιήσεις σε πολλά επίπεδα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος εξέφρασε την σταθερή συμπαράσταση του κόμματος στον αγώνα των κατοίκων και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι μια σειρά δήμοι της Δυτικής Αττικής θα είναι το «αποχωρητήριο» της Αθήνας».

Τόνισε, ακόμα, ότι ο ΣΥΝ έχει κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις, τόσο στη Βουλή όσο και στα αυτοδιοικητικά όργανα - -ΚΕΔΚΕ, ΤΕΔΚΝΑ, ΕΣΚΔΝΑ-, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του προκειμένου να κλείσει επιτέλους η χωματερή των 'Ανω Λιοσίων, να μη γίνει χωματερή στη Φυλή, και να υπάρξει ένα οριστικό, ολοκληρωμένο και σαφές σχέδιο για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο Αλ.Αλαβάνος εξέφρασε επίσης την θέση του ΣΥΝ, ότι το πρόβλημα αυτό θα αποτελέσει ειδικό θέμα και κατά την προεκλογική περίοδο για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τους υποψήφιους συνδυασμούς που θα υποστηρίξει ο ΣΥΝ.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου