Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/09/2008

O Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Τσίπρας στο 5ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ στο Μαλμο της Σουηδίας - Συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας επισκέφθηκε τη Σουηδία όπου συμμετείχε στις διαδικασίες και κινητοποιήσεις του 5ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ και συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας της Σουηδίας.

Ο Αλ. Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΝ, συναντήθηκε στη Λέσχη της Ελληνικής Κοινότητας του Μάλμο με τον Πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας του Μάλμο, τον Πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας του Τριλεμπόργκ και την Πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας της Λουντ καθώς και με αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας ελληνικών συλλόγων και κοινοτήτων της Σουηδίας, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα του απόδημου ελληνισμού. Επίσης αντάλλαξαν απόψεις για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, σε ζεστό και εγκάρδιο κλίμα.

Συμμετέχοντας στην κεντρική πορεία του 5ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

«Χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες από την Ευρώπη αλλά και από όλον τον κόσμο είχαν την ευκαιρία εδώ στο Μάλμo, στο 5ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ να ανταλλάξουν εμπειρίες, να συζητήσουν και να προβληματιστούν από κοινού για τα επόμενα βήματα στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο.  Κοινωνικά κινήματα, συνδικάτα, περιβαλλοντικές οργανώσεις, θεματικές ακτιβιστικές ομάδες και πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας, καθώς και χιλιάδες νέοι άνθρωποι συνθέτουν ένα πολύχρωμο παζλ αντιστάσεων που μας κάνει όλους βέβαιους ότι ο κόσμος αυτός θα αλλάξει και ότι ένα καλύτερο αύριο μας περιμένει. Αυτή η μεγαλειώδης πορεία στην πόλη του Μάλμε με χαρούμενες φωνές και χρώματα από όλον τον κόσμο έστειλε ένα μήνυμα σε όλους όσοι βάζουν τα κέρδη πάνω από τον άνθρωπο και το περιβάλλον».

To Γραφείο Τύπου