Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/09/2008

Συνέντευξη Ν.Βούτση στον ραδιοφωνικό σταθμό City (Φ. Καρζής)

Ο Ν.Βούτσης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «CITY» (Φ. Καρζής), μεταξύ άλλων, τόνισε:

1.    Εξελίσσεται μία προφανής επιχείρηση αναστύλωσης του δικομματισμού. Αναμενόμενη μεν, καθόλου πειστική, όμως, με βάση τα πραγματικά στοιχεία της κοινής γνώμης. Αποκρύπτεται συστηματικά το γεγονός ότι η ριζοσπαστική αριστερά εμφανίζει εντυπωσιακή αύξηση επιρροής  σε βάρος του δικομματισμού που καταγράφει περίπου ένα 60%. Ότι, δηλαδή, οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και της οικολογίας έχουν αναδειχθεί σε κεντρικό παράγοντα προοδευτικής τροποποίησης του πολιτικού σκηνικού.

2.    Βεβαίως και έχει σημασία η τάση, μετά από 5 χρόνια, υπέρ του ΠΑΣΟΚ με συρρίκνωση του κυβερνητικού κόμματος. Η εξέλιξη αυτή οριοθετείται σε χαμηλά ποσοστά που τροποποιούν μεν την διάταξη των δύο κομμάτων, δεν αλλάζουν όμως το πολιτικό τοπίο που καταγράφει σημαντική ποιοτική αμφισβήτηση των πολιτών προς τη Ν.Δ., κατά κύριο λόγο, και το ΠΑΣΟΚ.

Τρέφονται λοιπόν με ψευδαισθήσεις, θέλουν να μεγιστοποιήσουν μία εξέλιξη που η ίδια η κοινωνία την αρνείται.

3.    Εμείς θα κάνουμε ότι πρέπει για να αναπνεύσει η κοινωνία, να μην ανασταλεί η ελπιδοφόρα διεργασία προοδευτικής αναζήτησης με την έννοια της ριζοσπαστικής υπέρβασης του μεταπολιτευτικού σκηνικού.

Ποιος μπορεί να βλέπει την αλαζονεία και την απορία να εναλλάσσονται στα μάτια στελεχών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ; Ποιος αντέχει την πολιτική υποκρισία που οδηγεί σε νέα αποτελμάτωση;

4.    Τα περί συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ είναι προφανές ότι δεν έχουν καμιά βάση καθώς είναι απολύτως ασύμβατες οι προγραμματικές κατευθύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως καταδεικνύει το σύνολο των μεγάλων θεμάτων και αντιπαραθέσεων που έχουν καταγραφεί ακόμα και για τις προτάσεις κοινής αντιπολιτευτικής δράσης, που καταθέτουμε συστηματικά, για την αναγκαία ήττα των αντικοινωνικών κυβερνητικών πολιτικών .

Δεν θα κοροϊδέψουμε  βεβαίως εμείς ένα μεγάλο και διευρυνόμενο μέρος της κοινωνίας μας. Το μέλημά μας είναι να εκφράσουμε με θετική διέξοδο τις προσδοκίες και τις ελπίδες όσων θέλουν την αριστερά στο κέντρο των εξελίξεων και όχι μέρος ή συμπλήρωμα του σημερινού σκηνικού και του εμφανιζόμενου πολιτικού αδιεξόδου.

To Γραφείο Τύπου