Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/09/2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ.Κ. ΚΟΥΒΑΣ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Ανοιχτή πρόσκληση για επίσημη επίσκεψη στην Κούβα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, απηύθυνε προς τον ΣΥΝ η αντιπροσωπεία του ΚΚ Κούβας, που πραγματοποίησε χθες συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΝ στα γραφεία του κόμματος στην Αθήνα.

Στη διάρκεια της ουσιαστικής και ειλικρινούς συζήτησης, οι Κουβανοί σύντροφοι Χουάν Κάρλος Μαρσάν Αγκιλέρα, υπεύθυνος Ευρώπης Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Χερμές Χερέρα, πρέσβης της Κούβας στη χώρα μας, αναφέρθηκαν στις εξελίξεις στην Κούβα και στη Λατινική Αμερική γενικότερα, στην εντεινόμενη επιθετικότητα της κυβέρνησης Μπους, στην πάλη του λαού και στις προσπάθειες της ηγεσίας της Κούβας για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της χώρας τους αλλά και για τη συνεχή βελτίωση της ζωής του κουβανέζικου λαού. Έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης των σχέσεων Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς και των αριστερών και προοδευτικών κομμάτων της Λατ. Αμερικής.

Από την αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, από τους Ν. Χουντή Γραμματέα της ΚΠΕ, Γ. Μπαλάφα, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνο εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων και Ρ. Δούρου, μέλος της ΚΠΕ, υπεύθυνη Τμήματος διεθνών σχέσεων, τονίστηκε η αλληλεγγύη του ΣΥΝ στους αγώνες του λαού και της ηγεσίας της Κούβας ενάντια στη συνεχιζόμενη ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, επισημάνθηκε το ενδιαφέρον αλλά και το πνεύμα συμπαράστασης που χαρακτηρίζει γενικότερα τον ελληνικό λαό για τις εξελίξεις στην Κούβα, τόσο στην οικονομία όσο και στα ανοίγματα που επιχειρεί η κουβανέζικη ηγεσία μέσα σε δυσκολίες αλλά και ελπίδες που γεννά η γενικότερη προοπτική στις χώρες της Λατιν. Αμερικής.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ δέχθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την πρόσκληση του ΚΚ Κούβας για επίσκεψη στο νησί της Επανάστασης.

To Γραφείο Τύπου