Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/09/2008

Συνέντευξη Δ.Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης μιλώντας στο ρ/σ ΝΕΤ 105,8 (Θ.Σιαφάκας) για τις πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε μεταξύ άλλων:

Για την πρόταση Αλαβάνου και την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Ο Α. Αλαβάνος χθες επανέλαβε κάτι το οποίο έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες φορές.  Αφού δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να έχουμε μια προγραμματική σύγκλιση τέτοιας έκτασης που να επιτρέπει κυβερνητική συνεργασία, γιατί είναι άλλο το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και άλλο του ΣΥΡΙΖΑ, ας κάνουμε τουλάχιστον αποτελεσματικότερη αντιπολίτευση σε κάποια συγκεκριμένα σημεία, όπου η κυβέρνηση τα κάνει μούσκεμα, προβάλλοντας κοινά προγραμματικά στοιχεία.

Η σπουδή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να απορρίψει την πρόταση του Α.Αλαβάνου για κοινή αντιπολιτευτική δράση σε συγκεκριμένα στοιχεία, όπως η κατάργηση των φοροαπαλλαγών της εκκλησίας, η εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδιο, η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΟΑ, δείχνει ότι η φιλολογία περί συνεργασίας είναι «για τα μάτια του κόσμου», είναι υποκριτική. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ λέει ότι θέλει την αυτοδυναμία του δικού της κόμματος για να εφαρμόσει το δικό της πρόγραμμα με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου και εμάς μας θέλει ως «βοηθητική ρόδα» στο ποδήλατό της. Εμείς διεκδικούμε ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και ήττα του δικομματισμού. Αν ο λαός μας δώσει αυτή την εντολή, τότε θα προσπαθήσουμε με το πρόγραμμά μας να διαμορφωθεί μια νέα προοδευτική πλειοψηφία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδειχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα ως η πιο μαχητική αντιπολίτευση που θέλει να αλλάξει τα πράγματα. Θέλει να φύγει όσον το δυνατόν πιο γρήγορα η κυβέρνηση της ΝΔ, γιατί είναι μια κακή κυβέρνηση και κάνει κακό στον τόπο. Αλλά δεν θέλουμε να βάλουμε «πλάτη» για να ξαναέλθει το ΠΑΣΟΚ με τα ίδια πρόσωπα, την ίδια πολιτική, την ίδια αλαζονεία.

Για τις δημοσκοπήσεις και τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ

Το ΠΑΣΟΚ πέρασε μπροστά στις δημοσκοπήσεις επειδή η ΝΔ κατέβηκε τις τελευταίες εβδομάδες με το ασανσέρ, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει κατέβει με τις σκάλες. Για το ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν επίσης μηνύματα στις δημοσκοπήσεις. Οι πολίτες ζητάνε από εμάς περισσότερα. Πληρέστερο πρόγραμμα, καθημερινή παρουσία στα προβλήματά του με προτάσεις. Ζητάνε εναλλακτική πρόταση για την διακυβέρνηση του τόπου σε μια γνήσια προοδευτική κατεύθυνση και όχι «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».

To Γραφείο Τύπου