Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/09/2008

«Σκοτώνουν» την απεξάρτηση

Ανακοίνωση του τμήματος για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών του ΣΥΝ

Την ώρα που η πολιτεία αδιαφορεί για το δράμα χιλιάδων εξαρτημένων και των οικογενειών τους, ανίκανη να εκπονήσει ένα σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, το στεγνό θεραπευτικό Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», που λειτουργεί από το 1989 με την έγκριση του Υπουργείου Υγείας, το μοναδικό που εκπορεύεται από την τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, οδηγείται σε λουκέτο.

Εδώ και 4 μήνες, η διορισμένη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Πάρεδρος του Ελεγκτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, αρνείται να εγκρίνει την επιχορήγηση του Σωματείου από το Δήμο Καλλιθέας.

Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου εκπρόσωποι του Σωματείου, γονείς και θεραπευόμενοι του Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», μαζί με τους εργαζόμενους έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην Πάρεδρο του Ελεγκτικού Συμβουλίου καθώς 30 νέοι κινδυνεύουν να διακόψουν τη θεραπεία τους και να  βρεθούν στο δρόμο.

Ελπίζουμε ότι η άρνηση αυτή την Παρέδρου δεν εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της περικοπής κοινωνικών δαπανών που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Ζητάμε την άμεση αναθεώρηση της απόφασης της Παρέδρου η οποία δεν αντιλαμβάνεται το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργεί σε πολλές οικογένειες.

Καλούμε την πολιτεία, αν δεν έχει τη βούληση και την ικανότητα να δημιουργήσει καινούριες θεραπευτικές δομές, να μη βάζει λουκέτο τουλάχιστον στις ήδη υπάρχουσες.

Επιτροπή του ΣΥΝ για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών