Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/09/2008

O Aλ.Tσιπρας μαζί με τους εργαζόμενους της O.A. στην κατάληψη του αεροδρομίου σήμερα

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας παρευρέθηκε σήμερα στη  συγκέντρωση  εργαζομένων της Ο.Α. στα γραφεία της Διοίκησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών στο «Ελ. Βενιζέλος», περπάτησε με τους εργαζόμενους που κατέλαβαν συμβολικά το διάδρομο του αεροδρομίου,  συνομίλησε μαζί τους. και δήλωσε ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος και μακρύς, αλλά πρέπει να είναι νικηφόρος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους προς τους εργαζόμενους, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε:

«Πριν έρθω εδώ μου είπαν γιατί πηγαίνεις στην Ο.Α.; Είναι μια τελειωμένη υπόθεση Γιατί πηγαίνεις να μιλήσεις στους εργαζόμενους της Ο.Α.; Δεν έχουν μέλλον. Εμείς απαντάμε σε όλους αυτούς με τη σημερινή παρουσία σας εδώ, με το αγωνιστικό παρόν, ότι αυτοί που δεν έχουν μέλλον είναι αυτοί που σχεδιάζουν να κυβερνάνε υποβαθμίζοντας το δικαίωμα στην εργασία. Αυτοί που δεν έχουν μέλλον είναι η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή που μέρα τη μέρα βλέπει ότι χάνει τα ερείσματά της στην κοινωνία.  Και παρόλα αυτά προχωράει σ΄ ένα έγκλημα. Οκτώ χιλιάδες εργαζόμενοι στο δρόμο. Τέσσερις χιλιάδες συμβασιούχοι  στον κάλαθο των αχρήστων

Κι εμείς ρωτάμε, τι είναι το σήμα της Ο.Α.; Τι είναι το λογότυπο της Ο.Α.; … Τι είναι;… Είναι οι διοικήσεις που περάσανε και την απαξιώσανε; Είναι οι υπουργοί;….  Ο Βερελής, ο Μαντέλης, ο Λιάπης, ο Χατζηδάκης τώρα,  ο ένας μετά τον άλλον που ξεζουμίσανε την Ο.Α. και που ξεπουλάνε τώρα, που την πετάνε σαν στυμμένη λεμονόκουπα ή είναι οι εργαζόμενοί της, οι άνθρωποι αυτοί που χρόνια τώρα, επί δεκαετίες, παλεύουν για την εταιρία δημιουργώντας την ασφαλέστερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη;

Και σήμερα ξεπουλάνε τον δημόσιο πλούτο, την εθνική μας περιουσία σαν να ήταν μια περιουσία που βρήκαν από τους παππούδες τους.

Έχουμε μια  κυβέρνηση σήμερα που παίζει το ρόλο της θείας από το Σικάγο και το ρόλο της προξενήτρας η κα Μπακογιάννη, η υπουργός Εξωτερικών, που  πετάει γλάστρες από το μπαλκόνι μπας και βρει κανέναν πλούσιο γαμπρό από το Κατάρ και την Αραβία. Όμως  -και όλα θα βγουν στη φόρα, γιατί όλα βγαίνουν κάποια στιγμή στο φως- αυτή τη στιγμή πάνε να χτίσουν ένα νέο Βατοπέδιο στο χώρο των αερομεταφορών προκειμένου να  εξυπηρετήσουν πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα.

Κι εμείς λέμε ότι είναι  ρεαλιστικό να έχουμε μια δημόσια Ο.Α. και καταθέτουμε προτάσεις κοινής δράσης σε όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Και παίρνουμε την απάντηση ότι οι προτάσεις σας δεν είναι ρεαλιστικές.

Λοιπόν εμείς λέμε ότι ρεαλισμός είναι να έχουμε ένα δημόσιο αερομεταφορέα και να μην πάνε στον κάλαθο των αχρήστων οκτώ χιλιάδες εργαζόμενοι. Και δεν είναι  ρεαλισμός  να ξεπουλήσουμε την Ο.Α. στα μεγάλα συμφέροντα.

Η κυβέρνηση  μιλάει για προβληματική επιχείρηση. Εμείς απαντάμε ότι προβληματικές ήταν  οι κυβερνήσεις και η πολιτική τους. Προβληματικές ήταν οι διοικήσεις της Ο.Α. που την έφεραν σ΄ αυτό το χάλι. και έχουν μετατρέψει τους έξι κύκλους της Ο.Α. σε έξι μηδενικά.

Κι εμείς λοιπόν απαντάμε ότι αυτός ο αγώνας είναι  ένας αγώνας που βρίσκει συμπαραστάτες σε όλη την ελληνική κοινωνία. Δεν είστε μόνοι σας. Να συνεχίσετε αγωνιστικά και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί. Κι εμείς πιστεύουμε ότι αυτός ο αγώνας, όπως και οι άλλοι αγώνες  που αρχικά φαίνονταν αδιέξοδοι, στο τέλος θα είναι νικηφόροι. Η Ο.Α. θα γίνει το Βατερλό της κυβέρνησης της Ν.Δ… Συνεχίστε αγωνιστικά, μπροστά και όλοι μαζί θα πετύχουμε μια μεγάλη νίκη για το δημόσιο συμφέρον για το δημόσιο πλούτο.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με την άρνηση του ΠΑΣΟΚ προς την πρόταση του Αλ. Αλαβάνου για τα 6 σημεία κοινής δράσης, τόνισε:

Η δεξιά πολιτική δεν ανατρέπεται στις δημοσκοπήσεις των δελτίων των 8. Ανατρέπεται στους δρόμους και στους αγώνες.

Eμείς προτείνουμε προς όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κοινή δράση σε σημεία που αφορούν την κοινωνία, όπως για παράδειγμα η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Ο.Α. Μας απάντησαν ότι αυτό δεν είναι ρεαλιστικό. Ας έρθουν να το πουν σ΄ αυτούς εδώ τους ανθρώπους που αγωνίζονται και αύριο κινδυνεύουν να βρεθούν στους δρόμους.

To Γραφείο Τύπου