Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/09/2008

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, μετέβη σήμερα στον 15ο Πταισματοδίκη Αθηνών για να λάβει γνώση της μήνυσης σε βάρος του με μηνυτή την MARFIN INVESTMENT GROUP A.E.

Αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κος Βγενόπουλος νομίζει ότι πηγαίνοντας την Αριστερά στα δικαστήρια θα αποκαταστήσει την καλή φήμη του χρηματιστηριακού τζόγου. Τον καταλαβαίνουμε γιατί ο κλάδος του περνάει δύσκολες εποχές.

Είναι όμως αφελής όποιος νομίζει ότι μπορεί με τέτοιες μεθόδους να φιμώσει την Αριστερά. Είναι αφελής όποιος νομίζει ότι με την ίδια ευκολία που επιβάλει τους όρους του στο παιχνίδι της κερδοσκοπίας, θα τους επιβάλει στην πολιτική ζωή του τόπου».

Η δικηγόρος του Αλ. Τσίπρα Ζωή Κωνσταντόπουλου δήλωσε:

«Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι μέσο ούτε φίμωσης του πολιτικού λόγου, ούτε λογοκρισίας εν έτει 2008. Δεν μπορεί να είναι μέσο επίδειξης δύναμης και εκφοβισμού εκείνων που ασκούν γνήσιο έλεγχο στην πολιτική εξουσία και σε όσους συναλλάσσονται με αυτήν.

Θα υποβάλλουμε υπόμνημα και για το περιεχόμενο της μήνυσης και για όσα άλλα πρέπει να προβληματίζουν τη Δικαιοσύνη όταν μια κολοσσιαία Α.Ε. αποφασίζει να στραφεί κατά ενός πολιτικού αρχηγού με μηνύσεις και αγωγές».

To Γραφείο Τύπου