Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/09/2008

Συνέντεξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλη στον Radio 9,89 (Μπ. Παπαπαναγιώτου) για τις πολιτικές εξελίξεις

Για την αντίδραση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση Αλαβάνου

"Αφού τα προγράμματά μας δεν επιτρέπουν σήμερα μια γενικευμένη πολιτική συνεργασία, ας προσπαθήσουμε να δράσουμε από κοινού σε συγκεκριμένα σημεία. Για να κάνουμε πιο δύσκολη τη ζωή της κυβέρνησης. Για να ματαιώσουμε αρνητικές κυβερνητικές επιλογές. Για να διερευνήσουμε, μέσα από την κοινή αντιπολιτευτική δράση, τα περιθώρια περαιτέρω συγκλίσεων. Με εντυπωσίασε η σπουδή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να κλείσει αυτή την πόρτα. 

Εμείς θα επιμείνουμε.  Γιατί ο κόσμος θέλει αποτελεσματική αντιπολίτευση σε μια κακή κυβέρνηση. Θέλει να φύγει αυτή η κυβέρνηση όσο το δυνατόν ταχύτερα και μια πειστική εναλλακτική προοδευτική λύση.  Δεν παθιάζεται για την αυτοδυναμία και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ."

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δημοσκοπήσεις

"Οι δημοσκοπήσεις στέλνουν μήνυμα και σ' εμάς.  Οι πολίτες ζητούν από εμάς περισσότερα στην καθημερινή μας παρουσία και δράση-γιατί αυτό ενδιαφέρει τον πολίτη και όχι το ποιοι θα γίνουν υπουργοί. Ζητούν ένα πρόγραμμα πιο ολοκληρωμένο και πειστικό. Ζητούν εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, πιο διακριτή, εύληπτη, αντίπαλη προς τη ΝΔ και ανταγωνιστική προς την πρόταση του ΠΑΣΟΚ. 

Γιʼ αυτούς τους στόχους εργαζόμαστε με συλλογικότητα και συνοχή.  Όσοι θέλουν να μας εμφανίζουν σε κατάσταση εμφυλίου, ματαιοπονούν. Έχουμε βέβαια διαφορές απόψεων.  Αλλοίμονο αν τα κόμματα είχαν ομοφωνία νεκροταφείου.  Όμως έχουμε μάθει στις δημοκρατικές διαδικασίες και στην σύνθεση απόψεων.  Γιατί δεν είμαστε αρχηγικό κόμμα και δεν μας κυβερνάει γόνος δυναστείας."

To Γραφείο Τύπου