Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/09/2008

Συνάντηση του Πάολο Φερρέρο, (Γ.Γ της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης) με τον Δημήτρη Παπαδημούλη

Συνάντηση είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής του ΣΥN Δ. Παπαδημούλης με τον νεοεκλεγέντα Γενικό Γραμματέα της Ιταλικής "Κομμουνιστικής Επανίδρυσης", Πάολο Φερέρο.

Ο Γραμματέας της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ υπογράμμισαν τις στενές σχέσεις συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κόμματα. Στην συνάντηση διαπιστώθηκε ευρεία σύμπτωση απόψεων και συμφωνία για κοινή δράση σε μια σειρά σημαντικών θεμάτων, όπως:

- η αντιπαράθεση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, στο πλαίσιο της Ευρωομάδας της Αριστεράς,

- η ανάγκη ενίσχυσης του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και η στενότερη σύνδεσή του με κοινωνικά, οικολογικά κινήματα και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ, ενόψει και των προσεχών ευρωεκλογών,

- η αριστερή ευρωπαϊκή οπτική για την Ευρωπαϊκή ενοποίηση για μια Ευρώπη κοινωνική, δημοκρατική, οικολογική, φιλειρηνική.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ ενημέρωσε τον Π. Φερρέρο για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και για τους στόχους του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. O Γενικός Γράμματέας της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης αναφέρθηκε επίσης στην εμπειρία του κόμματός του από τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση Πρόντι και απηύθυνε πρόσκληση προς τον ΣΥN για επίσκεψη στη Ρώμη.

To Γραφείο Τύπου