Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/03/2006

Μήνυμα της ΚΠΕ του ΣΥΝ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου υπογραμμίζει τη διαχρονική αξία του μηνύματος ότι το δίκαιο των μικρών χωρών είναι ισχυρότερο από τις αυτοκρατορίες κάθε εποχής και από τη λογική των συσχετισμών δύναμης.

Παραμένει μια ημέρα ιστορικής μνήμης και απόδοσης τιμής στον αγώνα του ελληνικού λαού για την απελευθέρωσή του από την οθωμανική αυτοκρατορία. Μνήμης που δεν πρέπει να οδηγεί σε εξάρσεις εθνικισμού και πατριδοκαπηλίας.

Η φετινή -185η- επέτειος θα γιορταστεί σ΄ ένα ταραγμένο διεθνές σκηνικό.

Ο εμφύλιος πόλεμος και η συνεχιζόμενη κατοχή στο Ιράκ, η παρατεταμένη ένταση στη Μ. Ανατολή και τα ανοιχτά προβλήματα στο Κόσοβο και το Αφγανιστάν επιβεβαιώνουν ότι η σύγχρονη αυτοκρατορία, που θέλει να επιβάλλει η ηγεσία των ΗΠΑ, εκτός από την αντίθεση όλων των φιλειρηνικών δυνάμεων στον κόσμο, πρέπει να αναμετρηθεί και με τις εγγενείς αδυναμίες και τα αδιέξοδα που προκαλεί.

Ο ΣΥΝ καλεί όλους τους έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τη νεολαία να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ενίσχυση του φιλειρηνικού κινήματος στη χώρα μας. Το φιλειρηνικό κίνημα στη χώρα μας, σε κοινή πορεία με τα αντίστοιχα κινήματα σε όλες τις χώρες του κόσμου, είναι η μοναδική εγγύηση για την επιβολή ενός νέου εκδημοκρατισμένου συστήματος διεθνών σχέσεων που θα στηρίζεται στις αρχές, του σεβασμού της ανεξαρτησίας, της αυτοδιάθεσης και της μη επέμβασης.

Ο αγώνας για ανεξαρτησία, ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνική πρόοδο είναι πάντα επίκαιρος.

Στο εσωτερικό της χώρας, οι προβλέψεις ότι η πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. δεν επιφυλάσσει καλύτερες μέρες για τον ελληνικό λαό επιβεβαιώνονται με τον πιο δραματικό τρόπο.

Η επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η ακρίβεια, η ανεργία, η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του περιβάλλοντος δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για την καθημερινότητα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Ο ΣΥΝ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, όλους τους έλληνες πολίτες να ενισχύσουν τον αγώνα τους για την κατοχύρωση και την διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, για την βελτίωση των όρων της ζωής τους, για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την περιφρούρηση του περιβάλλοντος, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και ανεκτικότητας.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου