Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
25/09/2008

Ακατάλληλοι κοινόχρηστοι χώροι άθλησης στο Νέο Ηράκλειο Αττικής

Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Οι λιγοστοί κοινόχρηστοι χώροι άθλησης στο Νέο Ηράκλειο εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των αθλούμενων πολιτών, των μαθητών και των μικρών παιδιών που τους χρησιμοποιούν καθημερινά, ενώ πόρρω απέχουν από τα ελάχιστα πρότυπα καθαριότητας, ασφάλειας και ψυχαγωγίας: Κομμένα σίδερα, σπασμένοι πάσσαλοι και μπασκέτες, η περίφραξη πεσμένη και κομμένη, καλώδια εκτεθειμένα, σκουπίδια, πέτρες, ξύλα μέσα σε χώρους αθλητισμού.

Μάλιστα, πρόσφατα σημειώθηκε σοβαρό ατύχημα σε γήπεδο μπάσκετ της περιοχής, όταν ένα αγοράκι έσπασε το πόδι του παίζοντας με άλλα παιδιά, χτυπώντας σε σιδερένιο πάσαλο που εξείχε από το έδαφος μέσα στο ταρτάν του γηπέδου. Το ατύχημα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι το μοναδικό.

Μετά το περιστατικό δόθηκε εντολή από το Δήμο Ηρακλείου να σφραγιστεί το γήπεδο, αναγνωρίζοντας την ακαταλληλότητά του. Ωστόσο, ο τοπικός Τύπος επισημαίνει ότι τα παιδιά συνεχίζουν να εισέρχονται στο χώρο αγνοώντας την προβληματική περίφραξη, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να είναι εκτεθειμένοι στους ως άνω κινδύνους.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

•    Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να ξεκινήσει η επισκευή, συντήρηση και ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων άθλησης του Νέου Ηρακλείου, ώστε να δοθεί στους πολίτες η δυνατότητα να αθλούνται χωρίς κινδύνους για την σωματική τους ακεραιότητα;

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης