Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/03/2006

Ο Αλέκος Αλαβάνος στην αντικυβερνητική διαδήλωση στο Παρίσι

Στο Παρίσι βρίσκεται σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλαβάνος και ο Δημ. Χατζησωκράτης, μέλος της Π.Γ. του κόμματος προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου του Γαλλικού Κ.Κ. και να συμμετέχουν στη μεγάλη διαδήλωση ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης Ντε Βιλπέν.

Σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, ο Αλ. Αλαβάνος,τόνισε:

«Βρισκόμαστε εδώ οι ηγέτες από πολλά κόμματα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με την ευκαιρία της έναρξης του συνεδρίου του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Δίνουμε το παρόν μας στις διαδηλώσεις για να εκφράσουμε την στήριξη της Αριστεράς όλης της Ευρώπης στα δίκαια αιτήματα της νεολαίας.

Σήμερα στην Place de l Italie έχουν μαζευτεί όχι μόνο φοιτητές και μαθητές αλλά και τα παιδιά των μεταναστών των προαστίων και συμμετέχουν όλοι ειρηνικά στις μεγάλες διαδηλώσεις που έχουν ως κεντρικό στόχο να αντισταθούν στα μέτρα που τους στερούν το μέλλον τους.

Η γαλλική κυβέρνηση δεν έχει άλλη διέξοδο. Πρέπει να υποχωρήσει. Το μήνυμα αυτό πρέπει να το πάρουν και οι άλλες κυβερνήσεις που επιτίθενται εναντίον των δικαιωμάτων των πολιτών, των νέων και των εργαζομένων.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου