Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/09/2008

Συνέντευξη του εκπρόσωπου Τύπου του συν Α.Καριτζη στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά-Κανάλι 1

O εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, Ανδρέα Καρίτζης, μιλώντας σήμερα Ραδιοφωνικό Σταθμό «Κανάλι 1 90,4- Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά», στη δημοσιογράφο, Εύη Πανταζοπούλου, τόνισε:

-    Το ΠΑΣΟΚ προχωρά στην σύσταση Επιτροπής η οποία θα εξετάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΝ μετά τις προτάσεις του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήθελα το σχόλιο σας.

Αντί το ΠΑΣΟΚ να κάθεται να φτιάχνει επιτροπές για επικοινωνιακούς λόγους, κενές περιεχομένου, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αρκεί να συνταχθεί στους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες και στις συγκρούσεις που σηκώνονται στην ελληνική κοινωνία απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Να συνταχθεί με τις δυνάμεις της Αριστεράς και τις δυνάμεις των εργαζόμενων και της νεολαίας που παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο και τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που συντάσσεται με αυτές τις δυνάμεις. Δυστυχώς, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει σταθεί απέναντι τα προηγούμενα χρόνια. Τίποτα δεν μας δείχνει ότι στο μέλλον θα αλλάξει στάση. Και άρα το ερώτημα που τίθεται στο ίδιο και την ηγεσία του δεν είναι να φτιάχνει Επιτροπές για τα μάτια του κόσμου και για να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια αλλά να αποφασίσει- εμείς ξέρουμε ότι αυτήν την στιγμή έχει αποφασίσει να είναι με τις δυνάμεις της συντήρησης, τις δυνάμεις που εμείς ονομάζουμε νεοφιλελεύθερες δυνάμεις- και εάν θέλει να κάνει κάτι καλό για τον τόπο, θα πρέπει να αλλάξει στάση και να συνταχθεί με όλους αυτούς που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Τα πράγματα είναι απλά, δεν χρειάζονται Επιτροπές.

-    Παρόλα αυτά, έτσι όπως το θέτετε, διακρίνω μια δυσπιστία εκ μέρους σας αλλά ταυτόχρονα πραγματοποιείται ένα «άνοιγμα» από μέλη του ΣΥΝ και την ηγεσία του κόμματος προς αυτήν την κατεύθυνση...   

Η στάση μας είναι δεδομένη και γνωστή. Στους μεγάλους αγώνες παίρνουμε σαφή και ξεκάθαρη θέση απέναντι στην κυβέρνηση και αυτό μας βάζει δίπλα σε κόσμο από το ΠΑΣΟΚ, ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο και καταλαβαίνουν ότι η πολιτική που έχει ακολουθήσει το δικό τους κόμμα- ως κυβέρνηση- δεν οδηγεί πουθενά. Είμαστε σαφείς ως προς το γεγονός ότι πιστεύουμε -και νομίζουμε ότι έχουμε δίκιο- ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης πρέπει να συντονίζονται και να έχουν κοινές δράσεις σε μεγάλα ζητήματα του τόπου για να σταματήσει η κυβερνητική πολιτική αλλά αυτό σε καμία στιγμή δεν σημαίνει μια γενική πολιτική συνεργασία με κόμματα οι ηγεσίες των οποίων ευθύνονται για την κατάσταση που βιώνει- αυτήν την στιγμή- η χώρα και η οποία οφείλεται στον πυρήνα της πολιτικής που ακολουθείται και από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και από τις κυβερνήσεις της ΝΔ τα τελευταία χρόνια.

-    Σήμερα και αύριο συνεδριάζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. Θα τεθεί και το ζήτημα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ;

Σας απάντησα και πριν ότι η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη. Εμείς παλεύουμε με μια συγκεκριμένη πολιτική, η πολιτική αυτή έχει όνομα και δημιουργεί πραγματικά δεδομένα για τη ζωή των ανθρώπων. Είμαστε δίπλα σε όσους αγωνίζονται εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, δεν ανήκει σε αυτούς η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.    

To Γραφείο Τύπου