Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/03/2006

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ δημόσια επιχείρηση, σύγχρονη, ανασυγκροτημένη με τα πλεονεκτήματα εθνικού αερομεταφορέα

Να μην περάσει η Ολυμπιακή στα χέρια ιδιωτών, όπως συναινούν Ν.Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στο συνέδριο της ΟΣΠΑ, ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Νίκος Χουντής, τόνισε :

«Το συνέδριο της ΟΣΠΑ, γίνεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ, για την προοπτική του Εθνικού Αερομεταφορέα. Σήμερα το δίλημμα είναι η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ θα μείνει δημόσια επιχείρηση, σύγχρονη, ανασυγκροτημένη με στρατηγική αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων Εθνικού Αερομεταφορέα σε ότι αφορά την κοινωνική συνοχή, την περιφερειακή ανάπτυξη, την εθνική ασφάλεια ή θα περάσει στα χέρια ιδιωτών με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της εταιρείας, τις απολύσεις προσωπικού, την κονιορτοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει λύση και προοπτική για τη σωτηρία και ανάπτυξη της Ολυμπιακής ως δημόσιας επιχείρησης. Οι ευθύνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες για τη σημερινή κατάσταση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ. Αντιμετώπισαν την εταιρεία ως ιδιωτική επιχείρηση κυβερνητικών κομμάτων. Τα τελευταία χρόνια την έβλεπαν ως μελλοθάνατο και σήμερα συναινούν στην ιδιωτικοποίησή της, συζητώντας τη μορφή, το σχήμα με το οποίο θα περάσουν οι αερομεταφορές της χώρας, σε ιδιωτικά συμφέροντα. Εκεί αποβλέπουν τα σχέδια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ αρνείται να συμμετέχει στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, έξω από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές.

Ο ΣΥΝ απευθύνεται σε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που θέλουν να αντισταθούν στα εκβιαστικά τελεσίγραφα της ΚΟΜΙΣΙΟΝ, που επιτίθεται κατά των δημόσιων αερομεταφορέων με όρους ανεξέλεγκτου ανταγωνισμού, υπονομεύοντας εκτός των άλλων την ασφάλεια των πτήσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο ΣΥΝ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και θα συνεχίζει να αγωνίζεται για να μην εκχωρηθεί η Ολυμπιακή στα χέρια των ιδιωτών και να πάψει η χώρα να έχει εθνικό αερομεταφορέα, σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου το casus belli παραμένει στρατηγικό δόγμα της γειτονικής χώρας και στην ευρύτερη περιοχή παρατηρούνται στρατιωτικές επεμβάσεις και εμπόλεμες καταστάσεις. Με πρόταση του ΣΥΝ, το κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, θα οργανώσει στην Αθήνα, το επόμενο διάστημα εκδήλωση με θέμα «Δημόσιες αερομεταφορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση» καθώς το θέμα έχει προσλάβει πανευρωπαϊκές διαστάσεις.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου