Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/03/2006

Σχόλιο του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Νίκος Χουντής, τόνισε:

Ο έλληνας Πρωθυπουργός, παρά τις φραστικές του αποστάσεις, συντάχθηκε με τους άλλους ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι στην Σύνοδο των Βρυξελλών αντί να βγάλουν συμπεράσματα από τις κινητοποιήσεις στη Γαλλία, επιχειρούν να γενικεύσουν τη λογική του κ. Ντε Βιλπέν σε όλη την Ευρώπη.

Οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που κυριαρχούν στο Διευθυντήριο των Βρυξελλών προετοιμάζουν για τους ευρωπαίους εργαζόμενους :

- χαμηλότερους μισθούς

- μείωση των συντάξεων

- αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης

- πιο ανασφαλή εργασία, ειδικά για τους νέους

Με τη λογική αυτή προφανώς δεν αντιμετωπίζεται το εκρηκτικό πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Η περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η περικοπή των συντάξεων, η εφαρμογή της οδηγίας Μπολεκστάιν, αποτελούν ολομέτωπη επίθεση κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων και προδιαγράφουν ζοφερό εργασιακό μέλλον για τους νέους της Ευρώπης.

Οι αγώνες των νέων στη Γαλλία και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Ελλάδα, είναι η απάντηση απέναντι στην νεοφιλελεύθερη επέλαση.

Ο ΣΥΝ, το κόμμα «Ευρωπαϊκή Αριστερά» και τα κοινωνικά κινήματα, αγωνίζονται για να ηττηθούν αυτές οι πολιτικές στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Το μέλλον της νέας γενιάς δεν είναι αυτό που επιφυλάσσουν οι πολιτικές των σημερινών ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι η Ευρώπη της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης. Το μήνυμα αυτό θα επιβεβαιώσουν οι εργαζόμενοι και οι νέοι της Ευρώπης που θα συμμετάσχουν στις εργασίες 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 4-7 Μαΐου 2006.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου