Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
29/09/2008

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ

Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδι σε βάθος δεκαετίας, ζήτησε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, ξεκινώντας την ομιλία για τη ναυτιλία στην ανοιχτή σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που έγινε σήμερα στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε:

«Το  Σαββατοκύριακο αλλά και σήμερα είχαμε μία σειρά νέες αποκαλύψεις σε σχέση με την υπόθεση του Βατοπεδίου. Σήμερα στις εφημερίδες, για την τεράστια διασπάθιση δημοσίου χρήματος που έγινε μέσα από τη διαδικασία της ανταλλαγής με ευθύνη της Ν.Δ. Χθες επίσης, από κυριακάτικη εφημερίδα, ότι υπεύθυνοι κρατικοί λειτουργοί ζητούσαν απεγνωσμένα από την κυβέρνηση Σημίτη να υπερασπιστεί τον δημόσιο χαρακτήρα των εκτάσεων στη Βιστωνίδα, πράγμα το οποίο δεν έγινε.

Μʼ αυτή την έννοια και μια που είμαστε στη Βουλή εμείς ως Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά και περιμένουμε επιτέλους μια απάντηση, από μια κυβέρνηση η οποία κωφεύει, αλλά και από τις άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, το αίτημά μας για την άμεση σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα του Βατοπεδίου, όπως εξελίχθηκε την τελευταία δεκαετία.»