Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/09/2008

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝ

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Π.Γ. του ΣΥΝ επικεντρώθηκε στη διεθνή οικονομική κρίση όπου τονίστηκε η πλήρης απαξίωση του νεοφιλελεύθερου δόγματος και η ανάγκη για την κινητοποίηση των εργαζομένων και της νεολαίας ώστε να μην πέσουν όλα τα βάρη από την κρίση του κεφαλαίου πάνω τους. 

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να προταθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία και με την κοινοβουλευτική ομάδα, η ανάληψη πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση.   

Αποφασίστηκε η συνεδρίαση όλων των πολιτικών κινήσεων του κόμματος με θέμα την απόφαση της ΚΠΕ για τις πολιτικές εξελίξεις, τους στόχους και τα μέτωπα για το επόμενο διάστημα, αλλά και για την προγραμματική προετοιμασία του κόμματος.   

Επίσης, συζητήθηκε η πορεία του φετινού φεστιβάλ της Νεολαίας Συνασπισμού, το οποίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία αποδεικνύοντας ότι μέρα με τη μέρα εδραιώνεται η ουσιαστική επαφή με τη νεολαία και τα προβλήματά της. Έγιναν περισσότερες από 40 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα περισσότερες από κάθε άλλη φορά, ενώ και η προσέλευση στο κεντρικό φεστιβάλ στην Αθήνα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η προσπάθεια όλων των μελών της Νεολαίας Συνασπισμού αλλά και των οργανώσεων του κόμματος ήταν συγκινητική και το αποτέλεσμα εξαιρετικά ικανοποιητικό. Τονίστηκε η ανάγκη περαιτέρω εντατικοποίησης της δουλειάς του κόμματος στον τομέα της νεολαίας το επόμενο διάστημα.

Αποφασίστηκε επίσης να προταθεί το νέο ΔΣ που εκλέχθηκε χθες στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εφημερίδας «Αυγή» ως ΔΣ και για την εταιρεία «Left Media» του ραδιοφωνικού σταθμού «105,5 στο Κόκκινο». 

To Γραφείο Τύπου