Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/09/2008

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπείες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) στα γραφεία του κόμματος.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων ενημέρωσαν τον Πρόεδρο του ΣΥΝ για τα προβλήματα του κλάδου, τον ευχαρίστησαν για τη βοήθεια που έχει προσφέρει το κόμμα μέχρι σήμερα και ζήτησαν και το επόμενο διάστημα τη συνέχιση της συμπαράστασης.

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο θετικό ρόλο που έχει παίξει τα τελευταία χρόνια η ΠΟΑΣΥ στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου.

Ενημέρωσε τους εκπροσώπους των αστυνομικών για την τοποθέτηση του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή στα σημαντικά προβλήματα που έθεσαν.

Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε την αντίθεση του ΣΥΝ στο Προεδρικό Διάταγμα για τις μεταθέσεις των αστυνομικών καθώς επίσης στο νέο πειθαρχικό δίκαιο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. χωρίς κανέναν διάλογο , με το οποίο γυρίζει την αστυνομία σε παλαιότερες εποχές και σε μεσαιωνικού τύπου εργασιακές συνθήκες. Με το Προεδρικό Διάταγμα ουσιαστικά η κυβέρνηση γκρεμίζει τις προσδοκίες για αξιοπρεπή διαβίωση των αστυνομικών και των οικογενειών τους.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε ότι είναι αντίθετος με την κατασκευή του Πολιτιστικού  Κέντρου της Αστυνομίας που προωθεί ο Υπουργός Εσωτερικών, εξαιτίας των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που θα έχει στην περιοχή. 

Τέλος, δήλωσε ότι ο ΣΥΝ θεωρεί απαράδεκτους τους μισθούς των αστυνομικών υπαλλήλων καθώς και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Καταδίκασε την προσπάθεια  στρατιωτικοποίησης του κλάδου και την ανάθεση σε εταιρείες security του έργου της αστυνομίας. 

To Γραφείο Τύπου