Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/09/2008

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ.Παπαδημουλη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ για τις πολιτικές εξελίξεις

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στο ρ/σ ΝΕΤ 105,8 (Θ. Σιαφάκας) για τις πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε μεταξύ άλλων:

Για το Μέγαρο Μαξίμου και τον κ. Στ. Δαϊλάκη

«Αντί να ασχοληθεί με το ουσιώδες, το μέγαρο Μαξίμου ασχολείται με το τι είπε ο κ. Δαϊλάκης χθες στο βράδυ σε ένα περιθωριακό κανάλι.»

Για τις επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ελλάδα 

«Είναι ειρωνεία όσοι «πουσάριζαν τον καπιταλισμό-καζίνο» τώρα να χρησιμοποιούν το κράτος και να πληρώνουν τα σπασμένα οι φορολογούμενοι και μάλιστα οι ασθενέστεροι. Αυτός είναι σοσιαλισμός των πλουσίων, το κράτος να βοηθάει τους πλούσιους παίρνοντας από τους φτωχούς. Στην Ελλάδα, που δεν είναι στην καρδιά της κρίσης -γιατί οι τράπεζές της δεν είναι γεμάτες με αυτά τα τοξικά προϊόντα- ακριβαίνουν τα επιτόκια, δηλαδή την πληρώνουν οι δανειολήπτες, ακριβαίνει η ζωή, ανεβαίνει ο πληθωρισμός, άρα την πληρώνουμε όλοι ως καταναλωτές, επειδή διαβρώνεται ο μισθός μας. Επίσης, επειδή η ελληνική οικονομία έχει μεγάλα προβλήματα, υψηλό έλλειμμα, υψηλό χρέος -και επομένως δεν έχει περιθώρια να κάνει παρέμβαση για την στήριξη των φτωχών- θα αντιμετωπίσουμε το 2009 και το 2010 μια πτώση των ρυθμών ανάπτυξης σε ρυθμούς πολύ χαμηλότερους αυτούς των τελευταίων 15 χρόνων. Αυτό θα οδηγήσει σε μείωση εισοδήματος, σε αύξηση της ανεργίας, σε μείωση των φορολογικών εσόδων, άρα οι πολύ καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του κ. Καραμανλή και του κ. Αλογοσκούφη είναι σε πλήρη αντίθεση με αυτά που μας έλεγαν πριν ένα μήνα, όταν ήταν να μας τα πάρουν με το φορολογικό πακέτο. Μας έλεγαν ότι η κρίση μας το επιβάλλει και τώρα λένε να μην ανησυχούμε γιατί είμαστε νησίδα. Και τις δύο φορές υπερβάλλουν και λένε τη μισή αλήθεια, δηλαδή λένε ψέματα τη στιγμή που απαιτείται στροφή της οικονομικής πολιτικής και στήριξη των ασθενέστερων.»

To Γραφείο Τύπου