Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/10/2008

Eπίσκεψη Aλ. Tσιπρα στην Kόρινθο - δηλώσεις για πολιτικές εξελίξεις

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας και οι Ν. Τσούκαλης, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαγγ. Αποστόλου, μέλος Π.Γ. ΣΥΝ και υπεύθυνος για το περιβάλλον, η Χαρά Παπαϊωάννου, μέλος της ΚΠΕ και Γραμματείας Τμήματος Οικολογίας και ο Ρήγας Παναγ., μέλος ΚΠΕ και Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος  επισκέφθηκαν σήμερα το λιμάνι της Κορίνθου  και συμμετείχαν στη Συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε η Greenpeace ενάντια στον λιθάνθρακα στο πλοίο της οργάνωσης, «Rainbow Warrior».

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του ΣΥΝ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε:

Έχουμε μια κυβέρνηση που είναι υπό κατάρρευση, που έχει βάλει την ταμπέλα έξω από το Μαξίμου, προσοχή, διότι κατεδαφίζεται. Κι έχουμε κυρίως μια πολιτική που έχει χρεοκοπήσει. Κι είναι αναγκαίο να αλλάξει αυτή η πολιτική. Διότι βρισκόμαστε σε μια ιστορική συνθήκη, σε μια νέα ιστορική φάση. Με εξελίξεις οι οποίες είναι απρόβλεπτες στο διεθνές περιβάλλον. Και η συνέχιση της ίδιας πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ. και που εφήρμοζαν προηγουμένως οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερο αδιέξοδο την κοινωνία.

Εμείς θα πάρουμε πρωτοβουλίες προκειμένου να αναδείξουμε κρίσιμα αιτήματα στη συγκεκριμένη συγκυρία, προκειμένου την κρίση να μην την πληρώσουν οι οικονομικά ασθενέστεροι. Προκειμένου να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, το μεγάλο κεφάλαιο και όχι οι μικροδανειολήπτες και όλοι όσοι βλέπουν την κρίση να έρχεται και να σκάει -δυστυχώς- στο κεφάλι τους.

Είναι αναγκαίο να αλλάξει πολιτική κατεύθυνση η χώρα. Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να ασκήσει πλέον πολιτική. Είναι υπό κατάρρευση. Είναι αναγκαία μια εναλλακτική διέξοδος. Και η εναλλακτική διέξοδος στη χώρα μας έρχεται από μια κυβέρνηση Αριστεράς.

To Γραφείο Τύπου