Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/03/2006

Δήλωση του Τ.Κουράκη για την δολοφονική επίθεση εναντίον μαθητών της Θεσσαλονίκης από φασιστικά στοιχεία

Με αφορμή την δολοφονική επίθεση εναντίον μαθητών της Θεσσαλονίκης από φασιστικά στοιχεία, ο Τάσος Κουράκης, μέλος της Κ.Π.Ε του ΣΥΝ, νυν δημοτικός σύμβουλος της Θεσσαλονίκης και υποψήφιος Δήμαρχος Θες/νίκης, με τη Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» δήλωσε:

Η απρόκλητη επίθεση φασιστικών στοιχείων με την ανοχή και την κάλυψη της αστυνομίας εναντίον μαθητών που θα εκφράζανε την αντίθεσή τους στον μεταξικής έμπνευσης θεσμό των μαθητικών παρελάσεων, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο της ανοχής και της στήριξης των πάσης φύσεως παρακρατικών και εθνικιστικών δράσεων αυτής της πόλης. Δεν είναι μόνο όμως ο Νομάρχης, ο Δήμος ή η εκκλησία που στήριξαν τα εθνικιστικά συλλαλητήρια, τα πανηγύρια της χρυσής αυγής στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, την στήριξη ομάδων κατοίκων ενάντια στα εξαρτημένα ή αποθεραπευθέντα ψυχικά άτομα. Οι πολιτικές περιθωριοποίησης κοινωνικών ομάδων, της έντασης της ανεργίας και της φτώχιας που ξεκίνησαν εδώ και χρόνια από την πολιτική που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι αυτές που δημιουργούν το φυτώριο των κοινωνικών συγκρούσεων.

Πριν λοιπόν αναρωτηθούν οι κυβερνώντες «ποιος επιτέλους κυβερνά αυτό τον τόπο» οφείλουν οι εργαζόμενοι, οι μετανάστες, οι άνεργοι, οι νεολαίοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να φράξουν το δρόμο τόσο στο παρακράτος των φασιστικών ομάδων και ιδεών, όσο και στην κυρίαρχη υπερεθνική ελίτ του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού που αναπαράγει και διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες και στηρίζεται στο σκοταδισμό και τη μισαλλοδοξία.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου