Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/10/2008

Συνέντευξη του γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Ν.Χουντή στο Ρ/Σ "Στο Κόκκινο"

Μιλώντας στο Ρ/Σ  «105.5 στο Κόκκινο» ( κ. Παπασταθόπουλος) ο Γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού Νίκος Χουντής, τόνισε :

Ο κ. Πρωθυπουργός μπήκε και βγήκε από σημερινό Υπουργικό συμβούλιο-express το ίδιο αδιάβαστος όσον αφορά τη διεθνή οικονομική κρίση αλλά και το ναυάγιο της οικονομικής του πολιτικής.

Από όλη τη φημολογία που προηγήθηκε των σημερινών εξελίξεων έμεινε το αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι η πολιτική της κυβέρνησης και οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις είναι ο βασικός παράγοντας για την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, είναι ο κύριος παράγοντας όξυνσης των κοινωνικών προβλημάτων.  Την αποτυχία και τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής ο αδιάβαστος Πρωθυπουργός επιμένει να τα εμφανίζει ως αναγκαστικό μονόδρομο.  Όμως οι αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος είναι στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από την οποία κινείται το κυβερνητικό έργο.

Με αυτή τη λογική η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη διεθνή οικονομική κρίση θα είναι μάλλον ένα προσκλητήριο στην Κοινοβουλευτική ομάδα της Ν. Δημοκρατίας για να τον χειροκροτήσει και να επιβεβαιώσει την αμφισβητούμενη συνοχή της.

Τέλος αυτά που ψέλλισε ο κ. Πρωθυπουργός περί κοινωνικής προστασίας είναι η επανάληψη της φιλανθρωπικού χαρακτήρα λογικής με ανεπαρκή επιδόματα που θα τα εισπράξει ένα πολύ περιορισμένο τμήμα των οικονομικά αδύναμων πολιτών.

To Γραφείο Τύπου