Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/10/2008

Δήλωση Βαγγ. Αποστόλου με αφορμή τις πληροφορίες για τη συμφωνία του κ. Σουφλιά, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος της Πολωνίας σε θέματα εφαρμογής του Πρωτοκόλλου του Κιότo

Ο Βαγγ. Αποστόλου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και συντονιστής των θεμάτων Οικολογίας του κόμματος, έκανε, με αφορμή τις πληροφορίες για τη συμφωνία του κ. Σουφλιά, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος της Πολωνίας σε θέματα εφαρμογής του Πρωτοκόλλου του Κιότο, την ακόλουθη δήλωση:

«Η αποδοχή εκ μέρους του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά, έστω και με τη μορφή της συναίνεσης, του μνημονίου που προωθείται κατά των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ε.Ε. για την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου του Κιότο δείχνει για μια ακόμη φορά ότι οι εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για τον σεβασμό του περιβάλλοντος αποτελούν «έπεα πτερόεντα».

Βέβαια τι να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση όταν, την ίδια στιγμή που τιμωρείται για τους ρύπους, επιμένει στην κατασκευή λιθανθρακικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν γνωρίζει τι σημαίνει φυσικό περιβάλλον και εξαντλεί τις προσπάθειές της στην προστασία του δικού της περιβάλλοντος.»

To Γραφείο Τύπου