Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/10/2008

Συνέντευξη Π.Σκουρλέτη, μέλους της ΚΠΕ και του γραφείου Τύπου του ΣΥΝ στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ

Ο Π.Σκουρλέτης, μέλος της ΚΠΕ και του γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ (στον Αρη Πορτοσάλτε), μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για τις δημοσκοπήσεις

Το βασικό χαρακτηριστικό και των τελευταίων δημοσκοπήσεων είναι η άνευ προηγουμένου καθίζηση των ποσοστών του δικομματισμού, ενώ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα που ένα χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές έχει υπερδιπλάσια καταγραφή. Αυτή η δημοσκοπική καταγραφή από μόνη της αποτελεί μια διαφορετική εικόνα.

Για το ενδεχόμενο κυβερνητικών συμπράξεων

Λέμε με σαφήνεια πως δεν επιφυλάσσουμε για τον εαυτό μας το ρόλο της δύναμης που θα ανασυστήσει το δικομματισμό. Με το ΠΑΣΟΚ, όπως ξεκάθαρα φάνηκε και από την ομιλία του κ.Παπανδρέου στη ΔΕΘ, δεν υπάρχει κοινός προγραμματικός τόπος. Θα συμβάλλουμε στην διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας με κορμό την Αριστερά που θα είναι διατεθειμένη να κάνει βαθιές τομές στην πορεία της χώρας σε όλα τα επίπεδα.

Για το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ έχει χάσει το στόχο. Ασχολείται κυρίως με τον ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως με τον νεοφιλελεύθερο δικομματισμό. Έχει μεγάλες ευθύνες η ηγεσία του, που παρά τις διαφορετικές φωνές από την βάση του, υποτιμά την ιστορική ευκαιρία της Αριστεράς, που στο σύνολό της καταγράφει ποσοστά άνω του 20%, να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Για αυτήν την αντιενωτική στάση του το ΚΚΕ θα πληρώσει το λογαριασμό.

To Γραφείο Τύπου