Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
06/10/2008

Συνάντηση Αλ.Αλαβανου με Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου για τη δημιουργία εφετείου στο Ηράκλειο Κρήτης - δηλώσεις

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή  με τον Πρόεδρο και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, με αντικείμενο συζήτησης τη δημιουργία Εφετείου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Πιστεύουμε ότι έχουμε πάρει πιστοποιητικά πάλης γιʼ αυτό το θέμα και συνολικά για την αποκέντρωση στην Κρήτη. Γνωρίζετε το τι έγινε στο γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, εξαιτίας αυτής μας της θέσης.

 Έχουμε  κοινό στόχο (με το Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου), αλλά διαφορετική μέθοδο. Πιστεύουμε ότι αυτή η υπόθεση με τις δήθεν παραιτήσεις των βουλευτών δεν οδηγεί πουθενά.

Εμείς πιστεύουμε ότι, οι βουλευτές πρέπει να παλεύουνε για όλα τα θέματα, είτε αφορούν στο Εφετείο Ηρακλείου είτε για οτιδήποτε άλλο. Πιστεύω ότι  πολύ σημαντικός παράγοντας είναι ότι ταυτόχρονα έχουμε Ν.Δ. Ηρακλείου και Ν.Δ. Χανίων, ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου και ΠΑΣΟΚ Χανίων. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ Κρήτης και δεν υπάρχει Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ Ελλάδας, ώστε να έχουν σαφή θέση και στάση σʼ αυτό το ζήτημα.

Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και άμεσα θα γίνει ερώτηση δική μου, προς την Κυβέρνηση, σχετικά μʼ αυτό ζήτημα.

ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου): Είναι καταγεγραμμένη η διαφωνία μας με τον κ. Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Αλαβάνο, που αφορά τις παραιτήσεις των βουλευτών.

Κατά τα λοιπά όμως οι απόψεις μας ταυτίζονται απολύτως. Εκτιμούμε απολύτως τη συμβολή του σʼ αυτόν τον αγώνα. Οι θέσεις του είναι ξεκάθαρες και πιστεύουμε ότι όσα λέει ο ίδιος, κρίνοντας από το παρελθόν, τα έχει τηρήσει απολύτως.

To Γραφείο Τύπου