Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/10/2008

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Συζητάμε το πρόγραμμα της Αριστεράς για το περιβάλλον: Θεσσαλονίκη & Καβάλα, 10 & 12 Οκτώβρη 2008

Στο πλαίσιο των προγραμματικών πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ και της συμβολής του Συνασπισμού σε αυτές, το Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος της ΚΠΕ του ΣΥΝ διοργανώνει, στις 10 και 12 Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα αντίστοιχα, τις πρώτες κεντρικές δημόσιες εκδηλώσεις διαλόγου που επικεντρώνουν στο περιβάλλον και την οικολογία, με την οργανωμένη συμμετοχή ειδικών και φορέων.

Στόχος των δημόσιων εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν το επόμενο διάστημα, είναι να απαντήσουμε πολιτικά, με ένα συνολικό σχέδιο και με εναλλακτικές πολιτικές, στον αντίποδα της πολιτικής που ασκείται σήμερα. Εκπονούμε ένα πρόγραμμα ώριμων αλλαγών, ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και μετασχηματισμών, που να απαντούν σε συγκεκριμένα προβλήματα, να δίνουν σʼ αυτά εναλλακτικές, αξιόπιστες και άμεσα διεκδικήσιμες πολιτικές λύσεις και ταυτόχρονα να ανοίγουν δρόμους, να σηματοδοτούν συνολικότερες ρήξεις και προοπτικές. Με το πρόγραμμά μας θέλουμε να δώσουμε πολιτική δυναμική στα κινήματα και να κάνουμε πιο έντονη την παρουσία τους στους τομείς της εργασίας, του περιβάλλοντος, του εισοδήματος, του κοινωνικού κράτους, του παραγωγικού ιστού και της απασχόλησης, της υπεράσπισης και της διεύρυνσης των δικαιωμάτων, των δημόσιων χώρων, του πολιτισμού. Θέλουμε επίσης να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες για τους νέους κινδύνους που φέρνει η καπιταλιστική κρίση και η κλιματική αλλαγή, η ιμπεριαλιστική πολιτική στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο και την ανάγκη διεύρυνσης της πάλης για την ειρήνη και το περιβάλλον.

Οι πρώτες εκδηλώσεις στο πλαίσιο των προγραμματικών πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ και της συμβολής του Συνασπισμού σε αυτές, διοργανώνονται στις 10 & 12 Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα, και θα επικεντρώσουν στα ζητήματα της διαχείρισης απορριμμάτων και του ενεργειακού σχεδιασμού αντίστοιχα.

Αναλυτικά, τα στοιχεία των εκδηλώσεων (θέμα, βασικά ερωτήματα και προσκεκλημένοι ομιλητές) έχουν ως εξής:

afisa Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 10 Οκτώβρη, 6.00' μμ., στο κτίριο της ΕΔΟΘ
(Προξ. Κορομηλά 51, 4ος ορ.)

«Για τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων: ανακύκλωση, προστασία περιβάλλοντος, καθημερινές πρακτικές, τεχνολογίες»

Κάποια βασικά ερωτήματα:

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

Παρουσιάσεις:

afisa Καβάλα, Κυριακή 12 Οκτώβρη, 10.30ʼ πμ., στο Στέκι της Νέας Πόλης
(Αρχελάου 8)

«Για το μακροχρόνιο, αειφορικό, ενεργειακό σχεδιασμό: περιορισμός της κατανάλωσης, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τεχνολογίες καθαρού άνθρακα»

Κάποια βασικά ερωτήματα:

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

Παρουσιάσεις:


.

Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος